Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада 2023 року

27 Листопада 2023
418

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
418
Масована атака ворожих безпілотників та День пам’яті жертв Голодоморів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Цієї доби у розмовній студії «1+1» заступник директора Центру демократії та верховенства права Ігор Розкладай  розповідав про способи поширення російських фейків і маніпуляцій у соціальних мережах. Зокрема, обговорювали анонімні канали в Telegram. Також повторили трансляцію розмовної студії із політичними коментаторами, яка була наприкінці минулої доби. 

Потім в етері повторили документальний фільм про успіхи української армії, а саме про те, як торік українському війську вдалось пошкодити Кримський міст, зведений окупантами. 

Ранок на Суспільному почали з інформації про масовану атаку ворожими дронами, а продовжили розмовами про можливість побудувати підземний тунель із Росії до Криму. Питання коментував голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко. Він скептично оцінює таку можливість. 

Також тут обговорювали ймовірне відключення світла в Україні. Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, сказав, що є шанс обійтися без відключень. Втім, він зауважив, що в результаті нічної атаки дронами є незначні пошкодження на об’єктах енергетики. 

Юрій Ігнат, речник командування повітряних сил ЗСУ сказав, що близько 40% дронів уночі збили мобільні вогневі групи. І це дуже високий результат, на який розраховувало командування. 

Також в етері показували запалення свічок біля пам’ятника жертвам Голодоморів та політичних репресій. Участь у ньому взяли родина Зеленських, українські та закордонні дипломати. 

У блоці  «Ми — Україна» говорили про спробу президента Росії Володимира Путіна повторити геноцид в Україні. Цю тему коментував генеральний прокурор України Андрій Костін. Він сказав, що зараз відкриті 220 справ, пов’язаних із атаками росіян на аграрний сектор, а 20% земель України через війну непридатні до використання.


Державна секретарка МВС Інна Ящук у спеціальному матеріалі, присвяченому Голодоморам в Україні, розповіла про унікальний архів справ того часу. Це більше тисячі справ, які стосуються канібалізму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
418
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду