Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 вересня 2023 року

26 Вересня 2023
481

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
481
Влада в Росії та документальні фільми Суспільного.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Про передачу Україні озброєння у блоці «Ми — Україна» говорили з політичним коментатором Валентином Гладких, зокрема, він розмірковував про зусилля президента зі створення коаліції літаків. Також Гладких говорив про російське керівництво та його неадекватність, небажання росіян йти на перемовини. Гість вважав, що війна не завершиться, поки не зміниться злочинний путінський режим.

Народна депутатка Роксолана Підласа («Слуга народу») говорила про бюджет на 2024 рік. Зокрема, під час обговорення вилучення податку на доходи військових із місцевих бюджетів вона сказала, що у наступному році передбачені великі видатки на оборону, які можна закривати лише з внутрішніх ресурсів. Через це уряд має переглядати різні податки, розглядався варіант підвищити військовий збір, проте вирішили перерозподілити військове ПДФО.

З керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком говорили про внутрішню боротьбу за владу в Росії, яка вже почалася. Нібито Путін показав свою слабкість під час бунту Євгенія Пригожина та вагнерівців і нею планують скористатись представники різних груп.

Також у нічному блоці повторили підсумковий випуск новин попередньої доби. Загалом команда телеканалу цієї доби працювала в етері марафону дванадцять годин.

У блоці «1+1» про повернення українців додому та скорочення населення говорили з головою Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василем Воскобойником та директором програм школи міністрів Київської школи державного управління Пьотром Кульпою. Гості казали, що прогноз у 35 мільйонів українців — оптимістичний, можливий за умови, що буде відновлено кордони 1991 року.


З журналісткою й телеведучою Мирославою Барчук у блоці Суспільного говорили про її документальний проєкт «Остання війна». Зокрема медійниця розповідала про другу частину фільму під назвою «Какая разніца».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
481
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду