Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2023 року

24 Квітня 2023
870

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
870
«Рамштайн-11» та 12-річне навчання у школі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда «1+1». Двічі протягом етеру показали новий випуск програми «Нічна варта», у якому говорили про українську музику. Також двічі повторили підсумковий випуск новин та частину гостьової студії. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

З українським фотографом Євгеном Малолєткою у гостьовій студії Суспільного говорили про роботу на війні та фіксування російських злочинів. Нагадаємо, що його фото з Маріуполя стало одним із переможців премії World Press Photo у 2023 році. На знімку зображена поранена українська вагітна жінка, яку виносять з маріупольського пологового будинку після російського авіаудару.

Про впровадження 12-річної системи шкільної освіти у 2024 році говорили з заступником міністра освіти та науки України Андрієм Вітренком та співзасновником громадської організації «Батьки SOS» Романом Бондаренком. Нагадаємо, що спроба перейти на 12-річку була ще у 2002 році, проте її скасували у 2010-му за часів перебування на посаді міністра освіти Дмитра Табачника, соратника президента-втікача Януковича.

Експерт «Українського інституту майбутнього» Іван Ступак у блоці «Інтера» коментував проведення нової зустрічі у форматі «Рамштайн» та надання Україні нового озброєння. Також із ним обговорили передачу Україні систем протиповітряної оборони Patriot. За його словами, виробники систем хочуть побачити, як вони себе покажуть у повномасштабній війні проти країни з потужною авіацією.

Санкції проти Росії коментував президент Київської школи економіки та радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов.

У блоці «Ми — Україна» результати конференції «Рамштайн-11» підсумував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Крім військової допомоги для України, з ним також говорили про покарання Росії та її військових за воєнні злочини.


Міжнародну допомогу для України у гостьовій студії «Ми — Україна» також коментували директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Максим Яковлєв, заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник та депутатка Європейського парламенту Раса Юкнявічене.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
870
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду