detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
24.04.2023 16:52
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 квітня 2023 року
«Рамштайн-11» та 12-річне навчання у школі.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда «1+1». Двічі протягом етеру показали новий випуск програми «Нічна варта», у якому говорили про українську музику. Також двічі повторили підсумковий випуск новин та частину гостьової студії. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

З українським фотографом Євгеном Малолєткою у гостьовій студії Суспільного говорили про роботу на війні та фіксування російських злочинів. Нагадаємо, що його фото з Маріуполя стало одним із переможців премії World Press Photo у 2023 році. На знімку зображена поранена українська вагітна жінка, яку виносять з маріупольського пологового будинку після російського авіаудару.

Про впровадження 12-річної системи шкільної освіти у 2024 році говорили з заступником міністра освіти та науки України Андрієм Вітренком та співзасновником громадської організації «Батьки SOS» Романом Бондаренком. Нагадаємо, що спроба перейти на 12-річку була ще у 2002 році, проте її скасували у 2010-му за часів перебування на посаді міністра освіти Дмитра Табачника, соратника президента-втікача Януковича.

Експерт «Українського інституту майбутнього» Іван Ступак у блоці «Інтера» коментував проведення нової зустрічі у форматі «Рамштайн» та надання Україні нового озброєння. Також із ним обговорили передачу Україні систем протиповітряної оборони Patriot. За його словами, виробники систем хочуть побачити, як вони себе покажуть у повномасштабній війні проти країни з потужною авіацією.

Санкції проти Росії коментував президент Київської школи економіки та радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов.

У блоці «Ми — Україна» результати конференції «Рамштайн-11» підсумував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Крім військової допомоги для України, з ним також говорили про покарання Росії та її військових за воєнні злочини.


Міжнародну допомогу для України у гостьовій студії «Ми — Україна» також коментували директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Максим Яковлєв, заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник та депутатка Європейського парламенту Раса Юкнявічене.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY