Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня 2023 року

27 Квітня 2023
1170

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1170
Відносини Китаю з Україною та «роботи-мисливці».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада». 

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок, у якому працювала команда Суспільного, складався з повторів. Зокрема, повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби. Також у блоці Суспільного повторили низку інтерв’ю, які транслювали 18, 19, 22 та 23 квітня 2023 року.

Блок «1+1» розпочався з повтору програми «Нічна варта», яка була в етері 22 квітня 2023 року. Ведучі з гостями говорили про українську музику.

Народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу») розповідала, що опікуватись відбудовою України будуть також місцеві влади та громадські організації.

Про розробку «робота-мисливця» для фронту говорили з народним депутатом Ігорем Молотком (партія «За майбутнє»). Зауважимо, що його представили та протитрували відповідно до партійної належності, що не мало жодного стосунку до теми розмови.

Телефонну розмову президента України Володимира Зеленського та очільника Китаю Сі Цзіньпіна у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ коментував прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров. Він стверджував, що дзвінок та призначення посла України в Китаї, які відбулись майже одночасно, свідчать про налагодження дипломатичних відносин між державами. Пізніше цього дня Нікіфоров коментував тему також у блоці «Ради».

Стан української атомної енергетики, зокрема й на території окупованої росіянами Запорізької АЕС, обговорили з очільником держпідприємства «Енергоатом» Петром Котіним.

У блоці «Ради» показали начитку з відеорядом про зустріч заступника голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка («Слуга народу») з представниками Європейського Союзу. Прикметно, що в цьому матеріалі був лише коментар Корнієнка.

Голова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк говорила про роботу українських медіа в умовах війни та свій візит на Сумщину. А наслідки війни для української культурної спадщини коментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Про міжнародну політику Китаю говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком, який долучився до етеру офлайн. Також у розмові зачепили теми контрнаступу, ситуації на передовій, обміну полоненими, стану російського суспільства та держави-окупанта в цілому. Зазначимо, що Подоляк провів у студії телеканалу майже годину.


Наприкінці доби потенційний суд над Путіним та позицію Південно-Африканської Республіки, яка спочатку анонсувала, а потім передумала покидати Міжнародний кримінальний суд,  обговорили зі ще одним радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1170
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду