Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2023 року

24 Квітня 2023
920

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
920
Ситуація на передовій та санкції проти Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ради», Суспільного та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Проведення декомунізації та дерусифікації українських топонімів у блоці «Ми — Україна» обговорили з науковим співробітником Інституту історії України НАН України Олександром Алфьоровим. За його словами, у питанні декомунізації багато чого залежить від місцевої влади та її бажання здійснити зміни.

Політичний коментатор та регулярний гість гостьових студій національного марафону Валентин Гладких розмірковував про посилення санкцій проти Росії.  А про вступ України до НАТО говорили з російським політологом Павлом Лузіним. Зазначимо, що пізніше цього дня Гладких знову обговорював тему санкцій уже у блоці Суспільного.

Ситуацію на передовій коментували начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков, начальник пресслужби тактичної групи «Гром» Дмитро Плетенчук, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напряму Олексій Дмитрашківський, офіцер ЗСУ Олександр Кравцов та військовий оглядач Ігор Романенко.

Цього дня команда телеканалу «Ми — Україна» працювала в національному марафоні дванадцять годин, тоді як зазвичай кожен канал-учасник має шестигодинний слот. Загалом до студії телеканалу долучилися 34 гості.

У гостьовій студії «1+1» цього дня були представники партії «Італійські радикали» Ігор Боні та Сільвія Манці, які розповіли про підтримку України та боротьбу з Путіним і російським впливом.

Для того, щоб розповісти про допомогу Силам оборони, до гостьової студії «1+1» долучились членкині американського благодійного фонду Sunflower of Peace Ірина та Катерина Малахови. Зазначимо, що на головній сторінці сайту фонду міститься фото ведучої «1+1» Марічки Падалко. У співпраці з фондом вона брала участь у «Бостонському марафоні».


Наприкінці доби у блоці Суспільного показали інтерв’ю з головою координаційної ради благодійної організації «100% життя» Дмитром Шерембеєм.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
920
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду