detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
02.02.2023 15:05
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого лютого 2023 року
Світова загроза від Ірану, поїздка Руслана Стефанчука до Франції та день обшуків.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Наживо до нічної студії телеканалу «Ми — Україна» включався політкоментатор Валентин Гладких. З ним говорили про Бориса Джонсона, підтримку України та міжнародну політику. Розмова тривала понад 30 хвилин. Гладких регулярно долучається до гостьових студій каналів-учасників марафону «Єдині новини #UAРазом».

Перші три години блоку Суспільного присвятили обговоренню ситуації на передовій. До гостьової студії долучились армійські речники, воєнні експерти та військовослужбовці. Зокрема, говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, воєнними експертами Сергієм Грабським та Владиславом Селезньовим.

Крім того, показали інтерв’ю з британським військовим аналітиком Ніколасом Драммондом. Він розповів про військову допомогу міжнародних партнерів, надання танків і (поки що не надання) винищувачів, а також намагання світової спільноти уникнути ескалації війни. За словами Драммонда, мета військової допомоги — дати українським військовим можливість перемогти російських окупантів та звільнити території.

З головним редактором порталу «Україна по-арабськи» Мохаммадом Фараджахалом у блоці «1+1» говорили про удар дронів по військових базах в Ірані. Він розповів, що удари по військово-промисловому комплексу Ірану являли собою конкретні послання, зокрема про Україну, США та Саудівську Аравію. Зокрема удару по дронах було завдано через те, що іранські дрони використовуються не лише в Україні: вперше їх застосували у Саудівській Аравії й уже тоді говорили, що Іран — не регіональна, а світова загроза.

Гостьову студію телеканалу «Рада» розпочали з включення голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука. Він розповів про свою поїздку до Франції, її ймовірні результати та переговори з партнерами.

Також у блоці «Ради» показали сюжет про обшуки в Ігоря Коломойського та у київській податковій. Далі тему захисту української економіки та обшуків обговорили із радницею з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяною Сапьян та речником Служби безпеки України Артемом Діхтяренком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY