Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 січня 2023 року

29 Січня 2023
1007

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1007
Легалізація медичного канабісу, вибори президента Чехії та номінація «Будинку зі скалок» на премію «Оскар».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали новий випуск програми «Обличчя». Цього разу Дмитро Чистяков говорив із парамедикинею Юлією Сідоровою. Крім нього транслювали повтори, зокрема програму «Акцент» попередньої доби.

Про номінацію на «Оскар» фільму «Будинок зі скалок» у блоці Суспільного говорили з його другим режисером Азадом Сафаровим. За його словами, пройти на номінацію — це вже перемога. Також він розповів, що фільм має привернути увагу до проблеми дітей, які зростають без батьків, і пояснити, що більше дітей повинні мати родини.

Із чеським політологом Якубом Гусаром у слоті «Ради» говорили про вибори у Чехії. Він сказав, що багато людей підтримують Петра Павела та його обрання призведе до стабілізації ситуації й врегулювання питання з допомогою Україні.

Про легалізацію медичного канабісу у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Ольгою Стефанишиною. Під час розмови вона розповіла, для чого необхідна легалізація. Пізніше у марафоні Стефанишину включали у блоці Суспільного, де вона мала дискусію щодо законопроєкту з нардепом Михайлом Цимбалюком. Далі у блоці Суспільного з цієї теми включили фармацевта Костянтина Косяченка. Він розповів про особливості вживання медичного канабісу та його вплив на організм.

До гостьової студії Суспільного запросили режисера документального фільму «Будинок зі скалок» Місона Леренга Вільмонта. Він розповів про «фестивальне життя» стрічки та власні враження від зйомок та зв’язок з героями після початку повномасштабної війни. Нагадаємо, що над виробництвом стрічки працювали команди з України, Данії, Швеції та Фінляндії. «Будинок зі скалок» номінували на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм».

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем. Говорили про перемовини з російською стороною та зокрема про комунікацію з уповноваженою Росії Москальковою. Показали також інтерв’ю з заступником міністра закордонних справ України Андрієм Мельником.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1007
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду