Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 січня 2023 року

26 Січня 2023
1028

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1028
«Нічна варта», прояви політичного піару та номінування українського фільму на «Оскар».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному слоті марафону, який вела команда телеканалу «1+1», було токшоу «Нічна варта». Говорили про соціологічні дослідження в Україні, настрої українців та про народних депутатів, які виїхали з країни. Соціологиня Елла Лібанова розповіла про роботу з людьми, які живуть у Криму та на окупованій частині Донеччини і Луганщини. Зокрема сказала, що на окупованих Росією територіях доведеться повертати не просто людей, а цілі покоління, які не бачили жодної альтернативної реальності, крім тієї, яку створила окупаційна влада. Також вона сказала, що, не дочекавшись остаточної перемоги, люди почнуть висловлювати претензії до влади.

Про народних депутатів та ймовірне припинення їхніх повноважень говорили з народними депутатами Федором Веніславським та Тарасом Батенком. Характерно, що «слуга народу» Веніславського протитрували як представника президента України у парламенті, а Батенка — як нардепа від «За майбутнє». Цю партію особливо любить «1+1», чий власник Ігор Коломойський має вплив на «За майбутнє».

Також у блоці 1+1 повторили підсумковий випуск новин попередньої доби. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Блок «Інтера» розпочали з випуску новин, після якого показали повтор програми «Обличчя», яка була в етері четвертого січня 2023 року.

Про зйомки фільму «Будинок зі скалок» та його номінацію на премію «Оскар» у слоті, який вели команди телеканалів ICTV та СТБ, говорили з головою правління благодійного фонду «Голос дітей» та членкинею знімальної групи фільму Оленою Розвадовською. Вона розповіла, що дітей і виховательок із лисичанського закладу, про який знімали фільм, на початку повномасштабного вторгнення вивезли на безпечнішу територію. Щодо показу фільму в Україні вона сказала, що поки що фільм проживає «фестивальне життя» та за правилами не може бути показаний на телебаченні, а лише на закритих показах.

Про внесення історичного центру Одеси до списку ЮНЕСКО у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком. Він розповів,  що вирішення цього питання намагалися затягнути, проте Україні таки вдалося досягти результату. За його словами, під час війни подібне визнання означає захист неба над містом і вказівку для місцевої влади почати впорядковувати центр Одеси.

До етеру марафону знову долучили представника Офісу президента України Михайла Подоляка. Цього разу він коментував питання міжнародної військової допомоги та перемовин з партнерами. Подоляк найчастіше з усіх спікерів Офісу президента коментує питання української та міжнародної політики. Зокрема під час включення він наголосив на роботі Андрія Єрмака на міжнародній арені та сказав, що той знає трохи більше та може бути більш оптимістичним.

О 21:15 в етері нацмарафону розпочався показ документального фільму «Білий янгол».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду