detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
29.01.2023 16:56
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 січня 2023 року
Легалізація медичного канабісу, вибори президента Чехії та номінація «Будинку зі скалок» на премію «Оскар».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали новий випуск програми «Обличчя». Цього разу Дмитро Чистяков говорив із парамедикинею Юлією Сідоровою. Крім нього транслювали повтори, зокрема програму «Акцент» попередньої доби.

Про номінацію на «Оскар» фільму «Будинок зі скалок» у блоці Суспільного говорили з його другим режисером Азадом Сафаровим. За його словами, пройти на номінацію — це вже перемога. Також він розповів, що фільм має привернути увагу до проблеми дітей, які зростають без батьків, і пояснити, що більше дітей повинні мати родини.

Із чеським політологом Якубом Гусаром у слоті «Ради» говорили про вибори у Чехії. Він сказав, що багато людей підтримують Петра Павела та його обрання призведе до стабілізації ситуації й врегулювання питання з допомогою Україні.

Про легалізацію медичного канабісу у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Ольгою Стефанишиною. Під час розмови вона розповіла, для чого необхідна легалізація. Пізніше у марафоні Стефанишину включали у блоці Суспільного, де вона мала дискусію щодо законопроєкту з нардепом Михайлом Цимбалюком. Далі у блоці Суспільного з цієї теми включили фармацевта Костянтина Косяченка. Він розповів про особливості вживання медичного канабісу та його вплив на організм.

До гостьової студії Суспільного запросили режисера документального фільму «Будинок зі скалок» Місона Леренга Вільмонта. Він розповів про «фестивальне життя» стрічки та власні враження від зйомок та зв’язок з героями після початку повномасштабної війни. Нагадаємо, що над виробництвом стрічки працювали команди з України, Данії, Швеції та Фінляндії. «Будинок зі скалок» номінували на премію «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм».

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем. Говорили про перемовини з російською стороною та зокрема про комунікацію з уповноваженою Росії Москальковою. Показали також інтерв’ю з заступником міністра закордонних справ України Андрієм Мельником.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY