Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 січня 2023 року

25 Січня 2023
701

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
701
Звільнення Кирила Тимошенка, зміни в уряді та інтерв’ю з фотографом Євгеном Малолєткою.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У нічному слоті працювала команда новинарів ICTV та СТБ. Повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби. При цьому на екрані не було плашки «повтор», зокрема й під час повтору новинних блоків.

Про зміни в уряді та звільнення Кирила Тимошенка з Офісу президента України у блоці Суспільного говорили з політкоментаторами Миколою Давидюком, Євгеном Магдою та Олексієм Буряченком. Зокрема Магда під час включення сказав, що зміни в уряді відбулись через низку корупційних скандалів у владних колах. Також він сказав, що не до кінця розуміє, чому в Україні забули, що Україна — парламентсько-президентська республіка: за такої кількості скандалів, пов’язаних з урядом, прем’єр-міністр мав би бодай символічно подати у відставку.

Також у слоті Суспільного показали інтерв’ю з українським фотожурналістом Євгеном Малолєткою. Він розповів, як знімав підготовку України до війни, про рішення поїхати до Маріуполя та перебування в окупованому місті. За його словами, багато людей, потрапивши в окупацію, були дезінформовані та дезорієнтовані й піддавались російській пропаганді. Також говорили про фіксацію злочинів, які вчинили російські окупанти. Зокрема, за його словами, те, що вони встигли зафільмувати у Маріуполі, — невелика частина тих злочинів, які чинили росіяни.

Зі співачкою на псевдо Kola у блоці Суспільного говорили про її нову пісню «Літачок». Вона пояснила, чому обрала таку назву для пісні, та сенси, які було в неї закладено.

Про звільнення голів обласних державних адміністрацій та кадрові зміни у блоці «1+1» говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Під час розмови він сказав, що подібні звільнення — лише початок, за яким має йти перебудова система. Зокрема подібні зміни викликано тим, що низка чиновників намагається скористатись війною, аби отримати вигоди. За словами Подоляка, ці рішення мають зберегти довіру суспільства до держави. Розмова з ним тривала 15 хвилин.

У кінці доби в етері національного марафону показали інтерв’ю Наталії Мосейчук з генеральним директором компанії Baykar Халуком Байрактаром.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
701
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду