Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня

28 Грудня 2022
847

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
847
Оренда майна Києво-Печерської лаври, стан Богдана Зізи й Олександр Корнієнко в рубриці «Обличчя року» від «Ради».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Ради».

Блоків «Інтера» та ICTV / СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» повторили інтерв’ю із заступницею міністра оборони Ганною Маляр, яке було в етері попередньої доби. Загалом цього дня в них у гостях було одинадцять спікерів і спікерок. Зокрема, з політкоментатором Валентином Гладких, який регулярно бере участь у гостьових студіях (найчастіше — «Ради»), говорили про міжнародну політику. Розмова з ним тривала 36 хвилин.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з учасниками гурту Tvorchi Джеффрі Кенні та Андрієм Гуцуляком. А також інтерв’ю Роксолани Лісовської з амбасадоркою України у США Оксаною Маркаровою.

Про ситуацію на передовій говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталією Гуменюк, речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим та речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом.

Про ситуацію навколо Києво-Печерської Лаври у блоці «1+1» говорили з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком. Він розповів, що в УПЦ (МП) спливає термін оренди майна Лаври, й надалі міністерство не рекомендуватиме продовжувати оренду двох храмів. Також він розповів, що створено комісію щодо оренди майна Лаври, тому, поки не буде завершено перевірку, майно заповідника ніхто не буде використовувати.

У гостьовій студії «1+1» також говорили з товаришем кримчанина Богдана Зізи, який виступив проти російської влади й тепер перебуває під слідством. Під час розмови на екрані показали адресу поштової скриньки, на яку можна надсилати листи на підтримку політв’язня. Також говорили про псевдосудовий процес та примусову депортацію чоловіка з території окупованого Криму до Росії.

З народною депутаткою Оленою Шуляк у блоці «Ради» говорили про містобудівну реформу. Вона розповіла про переваги законопроєкту №5655 і сказала, що будь-яка реформа не проходить безболісно. Нагадаємо, що петиція проти законопроєкту набрала 25 тисяч голосів. Його критикують як такий, що завадить місцевим громадам контролювати забудовників, хоча автори стверджують, що закон — навпаки — допоможе подолати «будівельну мафію».

Також у блоці «Ради» показали інтерв’ю з рубрики «Обличчя року», про людей, які щодня наближають перемогу. Цього дня говорили із заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
847
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду