Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня

25 Грудня 2022
914

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
914
Дослідження злочинів російських військових, знесення драмтеатру у Маріуполі та російська дезінформація.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок Суспільного складався з повторів етеру попередньої доби та інтерв’ю, які транслювались 17, 19 і 21 грудня. Зокрема з головою товариства Української культури Угорщини Ярославою Хортяні, старшим радником у Центрі стратегічних досліджень та міжнародних досліджень Марком Канчіаном і співачкою Юлією Саніною.

З керівником департаменту документування воєнних злочинів Української гельсінської спілки з прав людини Сергієм Мовчаном говорили про дослідження New York Times щодо російських військових, які вчиняли геноцид українського народу. Він прокоментував, у яких саме справах можуть бути використані такі дослідження журналістів. Крім того, сказав, що крім NYT багато журналістів і активістів займаються ідентифікацією російських військових.

Про знесення драмтеатру у Маріуполі у блоці «Ми — Україна» говорили з радником міського голови Петром Андрющенком.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у блоці «Інтера» говорили про мистецтво і діячів культури у різдвяний період. Зокрема, він розповів про приїзд швейцарського художника напередодні Різдва. Також він розповів про голосування в «Дії» щодо дати святкування Різдва. Щодо допомоги генераторами закладам культури міністр розповів, що від партнерів надійшло вже понад 50 генераторів, а потрібно — чотири тисячі.

Російські фейки і їх спростування у блоці ICTV/СТБ обговорили з керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони Андрієм Шаповаловим. Зокрема, поширення інформації про ймовірний наступ зі сторони Білорусі. За словами Шаповалова, інтенсивно поширювати інформацію про це почали 23 грудня через анонімні канали з так званого «пулу Шарія». Їхня мета, за його словами — роздмухати паніку. Також за словами Шаповалова, інформаційний простір Росії 20 років готувався до того, щоб вірити у російську пропаганду. Тому росіяни вірять у все, що їм будуть розповідати рупори влади, навіть якщо це суперечитиме здоровому глузду та законам природи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
914
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду