Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня

23 Жовтня 2022
960

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
960
Волонтерство для армії, нова пісня Kalush Orchestra та відключення електроенергії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці ICTV/СТБ показали повтор включень та інтерв’ю попередньої доби.

У блоці «Інтера» про ситуацію в регіонах говорили з керівниками Харківської та Луганської обласних військових адміністрацій Олегом Синєгубовим і Сергієм Гайдаєм. А також із речником Одеської ОВА Сергієм Братчуком, який, хоч і поступився в останні місяці першим місцем у топі Наталі Гуменюк, але загалом із травня бував в ефірі марафону рекордні 160 разів.

У блоці «1+1» до гостьової студії запросили абсолютну чемпіонку Європи з шашок Валерію Єжову.  Граючи в шашки, вона збирає гроші на допомогу армії. Валерія розповіла про свій досвід волонтерства, а також зіграла з ведучим Русланом Шаріповим.

Крім того, до студії «1+1» цього дня запрошували ініціаторку проєкту в’язання для українців, колишню телевізійницю Юлію Савостіну та майстриню з в’язання Таїс Пелаф. Вони розповіли, як мешканці фінського містечка Лахті за тиждень зв’язали близько 20 тисяч шкарпеток для воїнів української армії.

У студії «1+1» цьогорічні переможці Євробачення Kalush Orchestra та фінський  The Rasmus презентували нову пісню In The Shadows of Ukraine.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у блоці «Ради» говорили про заборону артистів, які підтримали агресію Росії проти України. Урядовець сказав, що багато українських артистів визнали помилковість свого колишнього рішення співпрацювати з росіянами у минулому, тому «скасовувати» їх не слід.

Також із міністром говорили про відновлення українських медіапростору на звільнених територіях. Він розповів, що там уже продаються газети, розміщені борди та триває робота з відновлення телемовлення. За словами Ткаченка, влада працює й над відновленням українського мовлення на тимчасово окупованих територіях.

З головою Державної служби спецзв'язку та захисту інформації України Юрієм Щиголем говорили про захист об’єктів критичної інфраструктури та передачу цих повноважень під контроль його відомства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
960
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду