Про що говорили в етері спільного телемарафону першого жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого жовтня

2 Жовтня 2022
1051

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1051
Ймовірність вступу України в НАТО, російські опозиціонери та боротьба з пропагандою.
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне,  ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

На телеканалі «Рада» говорили про перебіг війни та інші пов’язані з нею речі. Про оголошені 30 вересня заяви НАТО говорили ведучі із військовим експертом Ігорем Романенком. Цього експерта запрошують до включень переважно у блоках каналу «Рада». Він назвав підписане очільниками держави звернення щодо вступу в НАТО історичним моментом. Романенко вважає, що домовлятися із Путіним до кінця війни не можна. Про це напередодні заявив і президент України.

Оцінити ставлення військових до подій на дипломатичному фронті у блок «Ради» запросили Юрія Федоренка. Командир 4 роти 128 батальйону 112 окремої бригади територіальної оборони Києва найчастіше з’являється саме в блоці каналу «Рада», інколи його запрошують до розмов у блоці «Інтера». Федоренко сказав, що Путін б'ється у конвульсіях, оскільки основний кістяк ударних угрупувань зазнав втрат в Україні ще навесні.

Дії російських військ та керівництва коментували цього дня радники міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов і Вадим Денисенко.

Підсумки засідання ради безпеки ООН на Суспільному обговорювали  із Олександром Сушком, виконавчим директором міжнародного фонду «Відродження».

Кілька разів за тиждень в ефір запрошували Марка Фейгіна, адвоката і правозахисника з Росії, якого заведено вважати російським опозиціонером. Він, як і інші спікери, говорить, що у Росії надії на перемогу  немає, і перемовини, якщо і будуть, то лише по завершенні війни.

Ханно Певкур, міністр оборони Естонії, який на посаді працює кілька місяців і вже встиг відвідати Україну, був гостем у блоці Суспільного. Тут він з’явився вдруге за останній тиждень. Він також висловив підтримку заяви України щодо вступу у НАТО. Певкур запевнив українців, що естонці продовжать підтримувати нашу армію.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про поширення російських наративів у світі та боротьбу проти них. Зокрема, він сказав, що втікачі з Росії — це не «хороші росіяни», а просто ті, хто тікає від війни. Також говорили про блокування російських телеканалів в Європі. За словами міністра, є ще дуже багато платформ, де присутні російські медіа.

У розмовному блоці ICTV Вадим Карп’як інтерв’ював міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу. Міністр говорив про процес інтеграції України в НАТО – тепер, за його словами, має початися обговорення нашої заявки всередині альянсу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1051
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду