Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 жовтня

9 Жовтня 2022
983

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
983
Руйнування Кримського моста, ситуація на окупованих територіях та браслети з металу «Азовсталі».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» організували змішану студію, де гості долучались у форматі онлайн та офлайн. Говорили про економіку, політику та гуманітарну ситуацію.

Зокрема говорили про ситуацію на окупованих територіях та псевдореферендуми з радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим, керівником «Українського центру безпеки та співпраці» Сергієм Кузаном та політкоментатором Валентином Гладких.

Про російську дезінформацію та інформаційно-психологічні спецоперації говорили з військовим істориком Василем Павловим та керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим. Також обговорили тему «хороших росіян», які нібито засуджують війну, хоча насправді не називають її війною. Шаповалов сказав, що до таких людей є багато питань та запропонував визначати те, що робить Росія в інфопросторі, не як дезінформацію, а як інформаційний тероризм, яким вони намагаються перекрити тему війни та вбивства українців.Пізніше до розмови долучився нардеп Микита Потураєв.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з головою правління Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним. З ним говорили про суддів, усунення корупціонерів, реформування судів та утвердження антикорупційних органів.

Про короновірус говорили з імунологом Федіром Лапієм. Він розповів у студії, що хвороба нікуди не поділась та варто на неї зважати: від коронавірусної хвороби й далі вмирають українці. Також говорили про ситуацію з захворюваністю на коронавірусну хворобу на окупованих та звільнених територіях й можливість влади адекватно реагувати через війну. Згодом до обговорення цієї теми долучили голову фонду «100% життя» Дмитра Шерембея та заступника міністра охорони здоров'я України у 2006—2008 роках Валерія Івасюка.

Також цього дня показали інтерв’ю з журналістом і телеведучим Віталієм Портниковим. Це його друга поява в етері національного марафону (обидва рази — у блоках Суспільного).

Про національний радіодиктант у студії Суспільного розповів член правління Національної суспільної телерадіокомпанії Дмитро Хоркін, який зокрема відповідальний за організацію диктанту. Раніше він був одним з ведучих марафону, його останній етер пройшов 14 квітня.

У блоці ICTV/СТБ підняли тему розбудови індустріальних парків. Для її обговорення запросили нардепа Дмитра Кисилевського, колишнього менеджера компанії Віктора Пінчука, власника ICTV/СТБ. Моніторинг «Детектора медіа» ще у 2020 році фіксував його активність у новинах ICTV. Це його друга поява у нацмарафоні, раніше долучався до гостьової студії «України 24».

Двічі протягом доби до нацмарафону запрошували радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка. З ним говорили про ситуацію на фронтах та з Кримським мостом.

З генеральною директоркою ювелірної компанії Sova Людмилою Совою говорили про браслети з останньої партії металу «Азовсталі».

Про Кримський міст та ситуацію в Росії у блоці «Інтера» говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Він розповів про боротьбу силових відомств у Росії та протистояння між армією і ФСБ, до якого, за його словами, долучились Євгеній Пригожин та Рамзан Кадиров. Зокрема підрив мосту він пов’язує із протистоянням російських спецслужб.

Добу завершили розмовою в студії «Інтера» з політкоментаторами Миколою Давидюком та Валентином Гладких, з якими обговорювали Путіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду