Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 жовтня

3 Жовтня 2022
940

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
940
Продовження теми вступу України в НАТО, премія Global Teacher Prize Ukraine та концерт Руслани.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці ICTV показали інтерв’ю із правозахисницею Олександрою Матвійчук. Ведучий Вадим Карп’як говорив із нею про отримання премії «За правильний спосіб життя». Цю відзнаку також називають альтернативною Нобелівською премією.

У блоці телеканалу «Інтер» ведучий Дмитро Просяник говорив із воєнним експертом Дмитром Снєгирьовим про підтримку державами-членами НАТО вступу України в альянс.

Традиційно у зв’язку з успіхами української армії на Херсонщині в ефір запросили Наталію Гуменюк.

Підготовку до опалювального сезону у Львові обговорювали із депутатом міської ради Андріяном Гутником. Раніше у марафоні на цю тему спілкувалися із мером міста Андрієм Садовим. Гутник анонсував запуск програми «Є дрова», про яку нещодавно говорили фахівці Міністерства реінтеграції.

Із воєнним експертом Олександром Мусієнком цього дня говорили у блоці каналу «1+1». Цього фахівця запрошують різні телеканали, долучені до національного телемарафону. Залучення російських курсантів до війни в України він назвав актом відчаю.

Михайло Діанов, захисник Маріуполя, якого нещодавно росіяни звільнили з полону, наживо приєднався до ведучих блоку каналу «1+1». Ведуча Марічка Падалко, говорячи про зібрані на лікування Михайла великі гроші, висловила припущення, що пожертви — це спосіб висловити подяку Михайлові за службу та радість з приводу його визволення з полону.

Казахстанський блогер Діас Кузайир був в етері нацмарафону, з ним, як і з багатьма російськомовними спікерами, ведучі теж говорили російською. Також до блоку «1+1» включили нардепа з групи «За майбутнє» Анатолія Урбанського. Ця група має зв’язки з власником телеканалу Ігорем Коломойським.

У блоці «Ради» про ситуацію на міжнародній арені говорили із завідувачем сектору Національного інституту стратегічних досліджень Олексієм Їжаком та військовим експертом Костянтином Машовцем.

О 19 годині в ефірі національного марафону почали трансляцію премії Global Teacher Prize Ukraine. На відкритті премії виступила дружина президента України Олена Зеленська. Трансляція премії тривала годину.

О 21 годині показали концерт Руслани.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лев
569 дн. тому
"У блоці телеканалу «Інтер» ведучий Дмитро Просяник" - Ви переплутали з Дмитром Чистяковим. Повинно бути Олександр Просяник.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду