Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня

6 Жовтня 2022
1153

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1153
Статус Одеси від ЮНЕСКО, контрнаступ на Херсонщині та інтерв’ю з Олександром Поворознюком.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок Суспільного складався з повторів включень та новинних сюжетів попередньої доби. Як і раніше, плашка «повтор» була на екрані лише під час показу новинного блоку. Також повторили серпневі, вересневі та жовтневі інтерв’ю: зі стендап-коміком Вадимом Дзюньком, воєнною журналісткою Джанін ді Джованні, віцеспікером Сенату Польщі Міхалом Камінським, письменником і військовим Павлом Белянським та нардепом Романом Костенком.

З керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони Андрієм Шаповаловим у блоці ICTV/СТБ говорили про реакцію російської пропаганди на контрнаступ нашої армії. Зокрема, він сказав, що поширюється інформація про репресії проти проросійських мешканців на звільнених територіях. Також він сказав, що якщо на окупованих територіях є інтернет, можна отримувати новини України, читати українських ньюзмейкерів; принагідно закликав читати сторінки Центру протидії дезінформації.

Про ситуацію на фронті цього дня говорили з керівницею пресцентру оперативного командування «Південь» Наталією Гуменюк, речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом та військовим експертом Сергієм Грабським. Останній розповів, як відрізняти інформаційний терор від реальних загроз; сказав, що для нього важливу роль в оцінці ситуації відіграють офіційні повідомлення американців. А у блоці «Інтера» говорили із військовим експертом Владиславом Селезньовим та експертом «Українського інституту майбутнього» Іваном Ступаком.

Журналісти «Інтера» у своєму блоці інформували про нові санкції Єврокомісії проти Росії. Про запровадження чергового пакету санкцій повідомила кореспондентка каналу під час прямої трансляції із Бельгії. Також про санкції говорили із Наталією Шаповал, віцепрезиденткою Київської школи економіки. Експертка вважає, що санкційний вплив на Росію є значним, а найбільш відчутним він є на нафтовому ринку. У другій половині 2022 року дохід росіян від продажу нафтопродуктів ще впаде. За прогнозами Шаповал, економічне становище Росії має бути гіршим, ніж українське.

З Ганною Гопко, членкинею наглядової ради Варшавського безпекового форуму, «інтерівці» говорили про надання додаткової зброї Україні. Європейські колеги вважають повернення Криму у 2023 році цілком реальним, сказала Гопко.

Олександр Ткаченко, міністр інформаційної політики, під час включення розповів про роботу у напрямку визнання фахівцями ЮНЕСКО статусу всесвітньої спадщини. Це, на думку міністра, може створити свого роду «парасольку» над Одесою. У майбутньому Україна пропонуватиме надати такий статус Києву та Чернігову.

У блоці «1+1» про візит української делегації до Вашингтона говорили з Давидом Арахамією, якого протитрували як голову фракції «Слуга народу», хоча партійність була в цій розмові ні до чого. Також у блоці розповіли про запуск «Голосу країни», під час якого збиратимуть гроші на техніку для аеророзвідки.

Говорили зі співзасновником «Монобанку» Володимиром Яценком. Це вже не перша розмова з ним в ефірі телемарафону про безпілотники, які виробляє його підприємство. Хоча як ньюзмейкер Яценко більше відомий в контексті іншої теми — розслідування зловживань «ПриватБанку» до націоналізації.

О 22:20 в етері «1+1» показали інтерв’ю Наталії Мосейчук із фермером Олександром Поворознюком. Ведуча анонсувала, що приводом до її інтерв'ю з ним став танк, який фермер передав на потреби ЗСУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1153
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду