Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня

30 Вересня 2022
892

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
892
План відновлення мовлення телебачення у звільненій Харківщині та «Слуга народу» у блоці «Ради».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» включень експертів не було, поговорили лише із переселенцями, які живуть у США. Нічні розмови з переселенцями, які оселилися в інших країнах, є традиційними для блоків телеканалу вночі, їх веде Дмитро Чистяков. Та здебільшого блок наповнили новинами й повторами новин, а під кінець показали повтор концерту Надії Дорофеєвої.

У блоці «1+1» почали із включення військового експерта Олександра Мусієнка, який в етері національного марафону регулярно коментує ситуацію на фронтах та міжнародну допомогу.

Також команда «1+1» продовжила запрошувати до гостьових студій експертів, що показують, як працюють ті чи інші гаджети. Цього дня говорили з добровольцем та оператором БПЛА Євгеном Проніним, який розповідав про принципи роботи безпілотників. Раніше до студії з майстер-класами вже запрошували фахівців з домедичної допомоги, виробників українських безпілотників, саперів та спеціалістів з хімічного захисту.

Пізніше Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації, розповідав про центр «Дія.Бізнес». На початку розмови із урядовцем ведуча привітала його із тим, що він потрапив до рейтингу Time. 

Третій день поспіль в ефірі марафону був Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики. Цього дня його запросили у блок телеканалу «Рада». Ткаченко анонсував заплановану на жовтень зустріч із європейцями, де будуть обговорювати проведення «інформаційного Рамштайна» для протидії дезінформаційним наративам Росії. У Балаклії та Ізюмі, за його словами, держава планує невдовзі відновити мовлення українського телебачення.

В блоці каналу «Рада» були радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко і народна депутатка Юлія Тимошенко. Також цього дня до етеру включали Давида Арахамію, якого протитрували як голову фракції партії «Слуга народу», хоча його партійна приналежність не мала стосунку до теми включення. Крім нього, від монобільшості в етері також були народні депутати Євгенія Кравчук, Данило Гетманцев та Олена Криворучкіна.

Роман Костенко, секретар комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, в етері Суспільного поділився суб’єктивною точкою зору щодо ймовірності ядерного удару. Він вважає, що держава, яка воює через надумані приводи, може завдавати будь-яких ударів і надалі, особливо якщо наша армія почне відсувати ворожі війська на кордони 1991 року.

Ахмед Закаєв, чеченський політик, лідер невизнаної республіки Ічкерія, у блоці Суспільного під час включення подякував Зеленському за позицію щодо мобілізації національних меншин. Він сказав, що президент України зробив все, щоб зберегти кавказькі народи,  тому заслуговує на повагу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
892
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду