detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
02.10.2022 10:12
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого жовтня
Ймовірність вступу України в НАТО, російські опозиціонери та боротьба з пропагандою.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне,  ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

На телеканалі «Рада» говорили про перебіг війни та інші пов’язані з нею речі. Про оголошені 30 вересня заяви НАТО говорили ведучі із військовим експертом Ігорем Романенком. Цього експерта запрошують до включень переважно у блоках каналу «Рада». Він назвав підписане очільниками держави звернення щодо вступу в НАТО історичним моментом. Романенко вважає, що домовлятися із Путіним до кінця війни не можна. Про це напередодні заявив і президент України.

Оцінити ставлення військових до подій на дипломатичному фронті у блок «Ради» запросили Юрія Федоренка. Командир 4 роти 128 батальйону 112 окремої бригади територіальної оборони Києва найчастіше з’являється саме в блоці каналу «Рада», інколи його запрошують до розмов у блоці «Інтера». Федоренко сказав, що Путін б'ється у конвульсіях, оскільки основний кістяк ударних угрупувань зазнав втрат в Україні ще навесні.

Дії російських військ та керівництва коментували цього дня радники міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов і Вадим Денисенко.

Підсумки засідання ради безпеки ООН на Суспільному обговорювали  із Олександром Сушком, виконавчим директором міжнародного фонду «Відродження».

Кілька разів за тиждень в ефір запрошували Марка Фейгіна, адвоката і правозахисника з Росії, якого заведено вважати російським опозиціонером. Він, як і інші спікери, говорить, що у Росії надії на перемогу  немає, і перемовини, якщо і будуть, то лише по завершенні війни.

Ханно Певкур, міністр оборони Естонії, який на посаді працює кілька місяців і вже встиг відвідати Україну, був гостем у блоці Суспільного. Тут він з’явився вдруге за останній тиждень. Він також висловив підтримку заяви України щодо вступу у НАТО. Певкур запевнив українців, що естонці продовжать підтримувати нашу армію.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про поширення російських наративів у світі та боротьбу проти них. Зокрема, він сказав, що втікачі з Росії — це не «хороші росіяни», а просто ті, хто тікає від війни. Також говорили про блокування російських телеканалів в Європі. За словами міністра, є ще дуже багато платформ, де присутні російські медіа.

У розмовному блоці ICTV Вадим Карп’як інтерв’ював міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу. Міністр говорив про процес інтеграції України в НАТО – тепер, за його словами, має початися обговорення нашої заявки всередині альянсу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY