Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня

5 Жовтня 2022
1028

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1028
Зростання кількості пацієнтів із коронавірусом, скандальні твіти Ілона Маска та гості у студіях.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Останніми тижнями телеканали, які беруть участь у телемарафоні, стали частіше запрошувати гостей у студію.

Нічний блок каналу «Інтер» складався із новинних сюжетів та повторів.

Токшоу  «Нічна варта» цього ранку у блоці «1+1» булл в повторі. Тут у гостях був директор Центру енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Говорили і про тварин, які через окупацію опинилися на вулиці. У студію принесли цуценя на ім’я Пуговка, яке шукає домівку. Поки зоозахисниця Софія Данілова розповідала про невизначеність долі тварин, які залишилися без господарів, маленька собака спорожнилася прямо в ефірі, а телевізійники вирішили зробити на цьому трафік і виклали ролик у ютубі.

 

З Вадимом Гутцайтом, міністром молоді і спорту, в ефірі через відеозв’язок говорили зокрема про вислови Ілона Маска, який фактично закликав Україну капітулювати й віддати свою територію Росії.

Говорили і про заяву Томаса Баха, президента Міжнародного олімпійського комітету. Напередодні він заявив про готовність повернути у змагання російських спортсменів, якщо вони не підтримують війну в Україні. Україна виступає проти такої ініціативи МОК.

У блоці каналу «Рада» говорили із радницею з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяною Сапьян. Вона сказала, що є понад 1000 проваджень, які стосуються зрадників та колаборантів. Частині оголосили підозру.

З головним санітарним лікарем України Ігорем Кузіним у блоці «Ради» заговорили про зростання кількості пацієнтів із коронавірусом. 43 тисячі людей минулого тижня захворіли на коронавірусну хворобу. Фахівець радить знову запровадити масковий режим.

Про купівлю військових облігацій говорили відеозв’язком із Данилом Гетманцевим, головою комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, і міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. За минулу добу українці купили 11 тисяч облігацій.

Також цього дня у блоці «Ради» була народна депутатка Юлія Тимошенко  — як і раніше, вона говорила про формування держбюджету, де пріоритетом має бути оборонна сфера, але обов’язково, на думку політикині, треба закласти кошти на соціальні виплати.

Про воєнні злочини і їхню фіксацію говорили у блоці Суспільного зі Станіславом Асєєвим, співзасновником фонду «Ініціатива справедливості», журналістом та колишнім політв’язнем. Він розповів про формування бази даних розшукуваних колаборантів і зрадників. Він наголосив, що неурядова організація працює лише з кейсами офіційно підозрюваних у зраді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду