detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
28.09.2022 09:46
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 вересня
Агросектор під час війни, нерозміновані території та артисти-зрадники.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Вночі у блоці «Ради» про розпад Росії та псевдореферендуми на окупованих територіях говорили з радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком.

«Рада» організувала офлайнову студію, куди запросили Ростислава Смирнова, радника міністра внутрішніх справ  України. З ним та іншими гостями обговорювали, чи варто повертатися у нещодавно звільнені села. Дмитро Лубінець, уповноважений ВР із прав людини, наголосив, що зараз треба зважати на інформацію про розмінування, адже у населених пунктах можуть бути розтяжки. Ведуча запитала у Лубінця, чи може зараз держава забезпечити дотримання всіх конституційних прав українців, які хочуть їхати додому в місця, де ще нещодавно були окупанти. Той відповів, що право на пересування якщо і обмежується, то це роблять задля забезпечення права на безпечне життя. Третій запрошений — Павло Сушко, заступник голови комітету Верховної Ради з гуманітарної політики — говорив про безпеку людей, які планують повертатися у звільнені села у Харківській області.

Далі обговорювали ситуацію в економіці. Так, фінансовий аналітик Олексій Кущ сказав, що коливання курсу у межах кількох гривень — це абсолютно нормально. Нардеп Данило Гетьманцев спрогнозував поступове здешевлювання гривні. У ще одному гостьовому блоці говорили про агрополітику. Цю тему обговорювали й у блоках інших каналів

На «Інтері» почали ефір із включення Дмитра Анопченка із американського Сенату. Він говорив про завершення фінансового року у США та про те, як це позначиться на допомозі Україні, зокрема зброєю.

З народною депутаткою із групи «За майбутнє» Іриною Констанкевич у блоці «1+1» говорили про рішення литовського парламенту щодо в’їзду росіян, які втікають від мобілізації. Зауважимо, що нардепи від «За майбутнє» бувають в ефірі марафону лише у блоках «1+1».

В одному з сюжетів міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що незабаром порушить питання щодо позбавлення нагород артистів та інших діячів культури, які підтримали російську агресію або в інший спосіб дискредитували себе. Це прокоментувала, серед інших, співачка Анастасія Приходько, яка у 2009 році представляла на пісенному конкурсі «Євробачення» Росію. За ініціативу Міністерства культури виступає і Тіна Кароль, яка з початку вторгнення Росії у 2014 році припинила концертувати в Росії.

Про можливий розпад РФ та її поразку у війні у блоці ICTV/СТБ говорили з політкоментатором Володимиром Фесенком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY