Столар продав свій медіахолдинг Live.Network

Столар продав свій медіахолдинг Live.Network

26 Липня 2022
10533
26 Липня 2022
13:12

Столар продав свій медіахолдинг Live.Network

10533
Новою власницею стала співзасновниця креативних агентств We know how та Badoev ID.
Столар продав свій медіахолдинг Live.Network
Столар продав свій медіахолдинг Live.Network

Співзасновниця креативних агентств We know how і Badoev ID Ганна Ковальова купила три канали медіахолдингу Вадима Столара – «Типовий Київ», Odesa.live, Live. Про це повідомляє пресслужба каналів.

Вартість угоди не розголошується.

«Угода про придбання мовників укладалася в складний для нашої країни та медіахолдингу час, коли телеканали були змушені тимчасово призупинити мовлення. Усі зараз спостерігають тенденцію закриття багатьох телеканалів і видань, тому питання ціни для сторін не було визначальним»,  сказала Ковальова.

Також вона додала, що погодилася на всі умови колишнього власника щодо збереження команди. Поки телевізійне мовлення призупинене, її компанія скеровує вектор розвитку у диджитал-напрямку, який наразі буде пріоритетним.

«Я впевнена, що завдяки нашому досвіду у розвитку креативних індустрій та роботі зі ЗМІ ми зможемо зберегти високий рівень професіоналізму та продовжимо розвивати медіамайданчики, керуючись виключно етичними принципами та інтересами суспільства. Наша спільна робота неодмінно принесе користь українській громаді», – запевнила Ковальова.

Зараз команда вже відновила інформаційне диджитал-мовлення сайту Новини.LIVE та готується до його перезапуску. Також розвиває диджитал-канали у Telegram, Facebook, Instagram у регіонах і столиці. Редакція поступово виходить на міжнародний рівень і вже співпрацює з журналістами США, Польщі, Франції, Німеччини та Бельгії. Після припинення бойових дій в Україні та покращення економічної ситуації команда планує відновити ТБ-мовлення.

Поки що у реєстрі, згідно з інформацією Youcontrol, власником юридичних осіб каналів Odesa.live (ТОВ «ТРК "Клуб-ТВ"»), «Типовий Київ» (ТОВ «ТРК "Купол"») та Live (ТОВ «Ньюс нетворк») є Вадим Столар.

Нагадаємо, канали призупинили мовлення з 15 липня до завершення бойових дій та скасування в Україні режиму воєнного стану. 

Як повідомляв «Детектор медіа», канал розпочав мовлення в серпні 2020 року під назвою Kyiv.Live. Він мовив в аналоговому та цифровому ефірі Т2 в Києві та області на частотах каналу «Перший київський» (ТРК «Купол»), а на супутнику – на частоті каналу Rabinovich TV (ТОВ «Ньюс нетворк»).

Тоді над запуском каналу працював медіаменеджер Олексій Семенов зі своєю командою.

В листопаді 2020 року управління Kyiv.Live та Odesa.Live замість них взяв на себе Інститут когнітивного моделювання: Світлана Павелецька, Дмитро Царенко та Віктор Березенко. Ця команда пропрацювала з власником каналу Вадимом Столаром упродовж року. За цей час концепція регіональних каналів (Kyiv.Live та Odesa.Live) доповнилась і загальнонаціональними амбіціями.

Влітку 2021 року Live Network розділив супутникову та ефірну версію каналу Kyiv Live та змінив назви телеканалів та ефірну версію на «Типовий Київ», а супутникову – на Live. Тоді загальнонаціональний канал мав концепцію інформаційно-розважального, працював над розширенням покриття і хотів взяти участь у конкурсі на місця в мультиплексі Концерну РРТ.

Наприкінці листопада 2021 року Інститут когнітивного моделювання припинив співпрацю з Live Network, а медіахолдинг Столара очолив Юрій Будяк. Він розпочав свою кар’єру на «Інтері», пізніше керував каналом NewsOne, також входив до дирекції телеканалу «112 Україна».

У березні цього року нардеп «ОПЗЖ» та власник Live Вадим Столар перебував за кордоном. Він заявляв, що канали медіахолдингу Live Network допомагали у виробництві єдиному національному мовнику.

У травні 2022-го Вадим Столар увійшов до нової депутатської групи «Відновлення України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10533
Читайте також
24.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 327
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запитання
611 дн. тому
А як Ганну по-батькові?
Глядач
612 дн. тому
До роботи на Офіс будь готовий! -- Завжди готовий!????????????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду