detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
26.05.2022 07:38
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 травня
Виїзна студія «Ради» у Житомирі, день народження Симона Петлюри та економічний форум у Давосі.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ, Суспільне.

У нічному блоці телеканалу «Інтер» повторили частину включень попередньої доби, зокрема розмову ведучого з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, радником міського голови Маріуполя Петром Андрющенком та першим заступником міністра внутрішніх справ України Євгеном Єніним.

У першій частині токшоу «Нічна варта», яке проводять у блоці «1+1», обговорювали працевлаштування українців за кордоном, а у другій — долю колаборантів та їхнє знищення. Згадали тут і про свідчення підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука проти Петра Порошенка. Обговорили цю тему з Валентином Гладких, якого цього разу представили в етері як кандидата філософських наук, хоча у більшості включень його титрують як політичного експерта чи аналітика ГО «Слово і Діло».

Вночі в етер включались кілька міністрів, зокрема міністр оборони Олексій Резніков та міністр спорту Вадим Гутцайт.

«Рада» організувала виїзну студію у Житомирі. За спинами ведучих було видно будівлю ліцею, зруйновану російськими ракетами. До слова тут запросили Олену Розенблат, місцеву політикиню та сестру екснардепа Борислава Розенблата, і протитрували її як координаторку громадської організації «Волонтерський штаб Житомира». Вона не просто розповіла про школу, в яку влучила російська ракета, а й вирішила, що аудиторії необхідно знати, що спортивний майданчик біля школи профінансував народний депутат Ігор Герасименко.

В ефірі каналу ICTV своєрідний «план Маршалла» для України ведуча обговорювала з київським міським головою Віталієм Кличком, який брав участь у Давоському форумі. Іноземні партнери цікавляться, каже Кличко, чи зможуть українці виграти війну, і декларують готовність фінансово допомогти із відновленням інфраструктурних об’єктів, які були знищені або пошкоджені російською армією. Кличко говорить, що міжнародним партнерам важливо, щоб Україна була незалежною від постачання енергоресурсів з Росії та працювала над реструктуризацією своїх теплових компаній.

Про форум у Давосі говорила у гостьовому блоці каналу ICTV директорка Фонду Олени Пінчук, координаторка центру Help Ukraine Ольга Руднєва. Нагадаємо, телеканал ICTV належить чоловіку засновниці фонду Віктору Пінчуку.

У блоці каналу ICTV розповідали про постать Симона Петлюри. Експертом виступив Ярослав Файзулін, кандидат історичних наук, директор Центрального історичного архіву. Він також є автором книжки про Петлюру. Оприлюднення документів про життя і роботу Петлюри, вважає експерт, сприятиме утвердженню його постаті в історії України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY