detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
06.05.2022 09:08
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня
Загибель воїна-журналіста Олександра Махова, паливна криза і затримання пропагандиста Шарія в Іспанії.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «Рада».

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги урядовців та інших офіційних осіб. Зросла кількість патріотичних відео, продовжують показувати антиросійські спецрепортажі й відео з розповідями про героїв України та різні роди військ.

У новинних сюжетах ішлося про життя на деокупованих територіях, ситуацію на фронті, про успіхи української армії, а також про затримання проросійського пропагандиста Анатолія Шарія.

Телеканал «Україна 24» включив у ефір  свого блоку виконавчого директора компанії Ріната Ахемтова ДТЕК Дмитра Сахарука, якого регулярно титрують у марафоні як «енергетика компанії ДТЕК».  Він розповів про відновлення постачання електроенергії там, де лінії пошкодили окупанти. Також ведучі «України 24» говорили з гендиректором «Азовсталі» (також підприємства Ріната Ахметова) Енвером Цкітішвілі. Зокрема він розповів про те, як військові полку «Азов» боронять території підприємства, а також про евакуацію звідти цивільних.

На телеканалах обговорювали паливну кризу та механізми її вирішення. Цю тему порушували, зокрема, у блоку «Ради», коли спілкувалися із заступником голови Київської міської державної адміністрації Миколою Поворозником. Також показали брифінг нардепа Андрія Геруса, який запевнив, що проблему з бензином урегулюють із середини травня за рахунок постачання з Євросоюзу.

Згодом зробили майже двадцятихвилинне  включення з нардепом від «Слуги народу» Данилом Гетманцевим, який прокоментував економічну ситуацію в Україні та паливну кризу.

На телеканалах «Інтер» та «Рада» зробили включення з Вадимом Денисенком, який спочатку розповідав про удари по українській інфраструктурі та роботу залізниці, а згодом — про життя на звільненій від окупантів території. Говорили з іще одним радником міністра внутрішніх справ — Віктором Андрусівим — про затримання і можливе звільнення державного зрадника Анатолія Шарія.

Під час прямого включення у блоці «Інтера» Сергій Гармаш, президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу, розповів про військову допомогу і замороження конфлікту.

У блоці Суспільного в ефірі були голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук і радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. У блоці «України 24» — перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, голова Попаснянської міської ВЦА Микола Ханатов, міський голова Тростянця Сумської області Юрій Бова, радниця голови Дніпропетровської військової адміністрації Наталія Бабченко. У блоці каналу «Рада» зробили включення із міським головою Херсона Ігорем Колихаєвим, а також із головою Донецької обласної військової адміністрації Павлом Кириленком.

Протягом дня в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом» показували  матеріали про загиблого луганчанина, журналіста і військового Олександра Махова. Чоловік пішов на фронт добровольцем і загинув 4 травня у бою під Ізюмом на Харківщині. Деякі канали зробили між етерами перебивки-присвяти Олександру Махову і пообіцяли перемогти ворога, як того хотів загиблий герой.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY