Тиждень весняних прем’єр

12 Березня 2010
23939
12 Березня 2010
11:08

Тиждень весняних прем’єр

23939
Найбільше показники зросли в СТБ, але першість за всіма аудиторіями утримує «Інтер»
Тиждень весняних прем’єр

Тиждень весняних прем'єр розпочав СТБ - запуском «Містичних історій» та «Україна має талант!», далі весняну естафету підхопили «Інтер», «Україна» та Новий канал. Найбільше показники зросли в СТБ, причому за всіма основними аудиторіями. Також підвищилась частка в «1+1», ICTV та «Інтера» (лише за 14-49 та 18-54), а впав показник у Нового, «України» та К1.

 

У топах першість за всіма аудиторіями утримує «Інтер» (Новий канал навіть поступився йому за «50 тис.+» 14-49). За загальнонаціональною панеллю друге місце посідає «1+1», а в містах «50 тис.+» розстановка каналів інша: за 18+ другим лишається «Україна», за 14-49 з невеликим відривом від лідера йде Новий (частка 12,41% проти 11,5%), тимчасом як за улюбленою аудиторією «Плюсів» 18-54 найближчим до «Інтера» є СТБ.

 

Таланти весни

 

З усіх прем'єр талант-шоу глядачі найбільше вподобали другий сезон «Україна має талант!». Рейтинги цілком виправдали позиціонування проекту як головного шоу країни.

 

Як і минулого року, канал поставив проект у п'ятницю, йому передував один із успішних радянських фільмів «Службовий роман». Але цього разу СТБ не побоявся переривати прем'єру рекламними блоками. Хронометраж шоу був довшим за відбіркові тури першого сезону і продовжився після перерви на новини (до речі, «Вікна», які вийшли в суміжних із шоу слотах, цього дня також мали рекордну частку 28,89%). Увага до другої частини «Україна має талант!» (тої, що після «Вікон») ще зросла і сягнула рейтингу 12,05%, частки 40,32%. Загалом шоу сягнуло цього дня таких показників: рейтинг - 10,68%, частка - 33,11% (14-49), і вивело СТБ в лідери п'ятниці за комерційною аудиторією каналу.

 

Талант-шоу ТРК «України» - другий сезон «Народної зірки» - змінив час виходу з 17.00 суботи на 20.30. Суботній пік-прайм в останні роки асоціюється насамперед із танцювальними проектами «Плюсів», які з 2006 року виходять у цьому слоті. Однак цього разу конкурентів в «України» поменшало, адже «1+1» вдався до креативного вертикального експерименту. На «Україні» в суботньому пік-праймі також досить часто виходять концерти та російські розважальні проекти. За останній рік у слотах, близьких до 20.30 (19.30 та 21.00), канал транслював «Дві зірки» та «Суботній вечір».

 

Результатом першого сезону «Народної зірки» канал був цілком задоволений. Історія з провалом «Телезірки-суперзірки» залишилася в далекому минулому, й «Україна» з новими силами і новим підрядником - компанією Star Media (яка зарекомендувала себе як виробник суперуспішних «Танців з зірками») - кинулася здобувати прихильність молодої аудиторії. «У нас є внутрішнє завдання щодо омолодження аудиторії», - наголошувала директор із розвитку та продюсер Star Media Дарія Фіалко.

 

І от і результати прем'єри - рейтинг 3,41%, частка 8,01% (за «50 тис.+» - частка 8,54%). За рахунок того, що другий сезон вийшов у праймі, його рейтинг трохи вищий за рейтинг прем'єри першого сезону (2,22%, частка 11,56%), але взяти частку хоча б на рівні середньої по каналу не вдалося.

 

Між іншим, згадані проекти суботи - «Дві зірки» (рейтинг 3,3%, частка - 9,18%) та «Суботній вечір» (рейтинг 2,66%, частка 8,57%) - мали нижчі показники, ніж прем'єра другого сезону «Народної зірки», але якщо на той час це були цілком успішні для каналу проекти, то тепер, коли перед «Україною» стоїть амбітне завдання утримати позиції другої кнопки, частки 8% буде явно недостатньо. Нагадаємо, за словами керівника програмної дирекції Ірини Курчакової, від другого сезону проекту канал очікував частки на рівні 12-15% (18+).

 

І нарешті Новий канал активно продовжив тиражувати «Фабрики». Навіть попри заяву, що четвертого сезону проекту не буде, канал запустив економний і менш ризикований суперфінал. «Фабрика.Суперфінал» стартувала досить вдало, підвищила частку слоту і взяла 6,11%, частку - 15,92% («50 тис.+» - 17,06%), аудиторія 14-49. Хоча частка прем'єри попереднього проекту - «Фабрика зірок - 3» була вищою - 17,14% («50 тис.+» - 19,24%).

 

Результати прем'єр талант-шоу цього тижня

 

 

 

Український Wipeout

 

При підборі проекту для весняного сезону телеканал «Інтер» вирішив виявити оригінальність і на противагу музичним програмам та шоу талантів обрав змагальний формат Wipeout компанії Endemol, влаштувавши «Битву українських міст». За словами генерального продюсера ТВі Сергія Дем'янчука, змагально-розважальні формати є улюбленими проектами керівника «Інтера» Сергія Созановського.

 

Подібні програми вже були в ефірі «Інтера». Зокрема, «Битва українських міст» подібна до тих же «Ігор патріотів», третій сезон яких вийшов в ефір восени 2006 року і в середньому мав рейтинг 4,65%, частку 17,75% (аудиторія 18+, «50 тис.+»)*.

 

Endemol презентував цей формат українським каналам із початку 2009 року. За словами генерального директора компанії в країнах, що розвиваються, Марини Вільямс, бюджет проекту досить суттєвий і спершу навіть обговорювався варіант його створення спільно російськими та українськими каналами. «Цей проект для прайм-тайму основних каналів, адже він достатньо дорогий, не для нішевих мовників. А у зв'язку з економічною кризою бюджет проекту може бути розбито між кількома країнами. І, таким чином, каналам буде простіше реалізувати його. Також я сподіваюся, що ми зможемо зробити такий проект між Росією й Україною. І, можливо, навіть підключити до цього процесу Білорусь. Тобто можна взяти учасників із декількох країн, щоб вони конкурували одне з одним», - наголошувала пані Вільямс. Якби проект залишився в цьому ж форматі, він би один в один нагадував «Ігри патріотів». Однак економічна криза залишилася позаду, тому і російський «Первый канал», й український «Інтер» знайшли кошти для самостійної реалізації Wipeout.

 

У Росії проект вийшов під назвою «Жестокие игры». А от канал «Інтер», на відміну від своїх російських, британських чи австралійських колег, не просто вдався до пласкої адаптації формату, а зробив на її основі змагання між українськими містами. «Це на 100% правильна тема для каналу, який позиціонується як головний канал країни. Адже оригінальний формат цього не передбачає. Тобто вони взяли масштабний проект, який зводився лише до змагань, трошки повернув його концепцію і отримав національний проект. І ця фішка мені дуже подобається», - говорила в інтерв'ю ТК Дарія Фіалко.

 

Прем'єра БУМу вийшла у неділю о 17.00 - рейтинг проекту 8,01%, частка - 25,29% («50 тис.+» - частка 22,13%). Програма навіть потрапила в топ за 14-49, де також мала досить високі показники - рейтинг 6,67%, частку 24,64% («50 тис.+» - 21,9%). Чомусь канал не захотів поставити шоу в пік-прайм. Хоча цього ж дня о 20.50 художній фільм «Приборкання норовливих» мав значно нижчі показники за «Битву», а саме його рейтинг був 5,98%, а частка 15,38% («50 тис.+» - частка 13,56%), аудиторія 18+.

 

Нагадаємо, що група «Інтер» придбала ще й британську, американську та австралійську версії Wipeout і покаже їх на котромусь із каналів групи.

 

Містика, медицина, азарт

 

Також цього тижня український ефір поповнився новими містичними та медичними проектами: «Містичні історії з Павлом Костіциним» та «Школа лікаря Комаровського». Обидва виробництва Film.ua Television, яка є активним виробником телепрограм цього сезону.

 

«Містичні історії» вийшли на СТБ в четвер у слоті 20.15-21.15, де в інші дні виходить докудрама «Чужі помилки», і взяла досить низькі показники - рейтинг 1,82%, частку 4,88% («50 тис.+» - 5,52%). Тобто показники праймового проекту поки що нижчі за середні по каналу майже вдвічі: за минулий тиждень СТБ мав частку 9,98% («50 тис.+» - 10,16%), аудиторія 14-49.

 

«Школа лікаря Комаровського» попри невисокі цифри за загальнонаціональною панеллю (рейтинг 2,8%, частка 14,81%), за «50 тис.+» взяла показники на рівні середніх по каналу - рейтинг 3,09%, частку 17,48%. Таким чином «Школа лікаря Комаровського» для каналу стала значно успішнішою, ніж медичний проект буднів «Знахарі», аудиторія 18+.

 

Ще одну програма вихідного дня, власного виробництва ТРК «України» - «Граєш чи не граєш?» - стартувала з часткою 8% (рейтинг 2,47%), за «50 тис.+» частка 8,52% (аналогічну частку мала і прем'єра «Народної зірки»). Шоу знизило частку слоту в порівнянні з минулим тижнем, коли на каналі досить вдало виходив серіал «Сонька - золота ручка».

 

Успішні повтори

 

Як охарактеризувала 2010 рік на «Україні» Ірина Курчакова - «рік продовжень найрейтинговіших серіалів». На початку весняного сезону у вихідні «Україна» поставила успішні проекти каналу «1+1»: показала повтор серіалу «Сонька - золота ручка», а після неї поставила прем'єру сиквелу - «Сонька. Продовження легенди». Наступного тижня «Україна» покаже ще один плюсівський серіал, який минулого року суттєво підвищив частку прайму буднів - «Шлюб за заповітом».

 

Нестача прем'єрного продукту відчувається й на «Інтері» - канал уже не перший тиждень о 21.35, одразу після «Обручки», показує повтори своїх найрейтинговіших серіалів: «Терористка Іванова», «Доярка з Хацапетівки - 2», незабаром у цьому ж слоті вийдуть і «Свати».

 

* Вимірювання за загальнонаціональною панеллю почались у 2008 році.

 

Показники каналів - тиждень (1-7 березня)

18+

 

 

 

Показники каналів - тиждень (1-7 березня)

18-54

 

 

Показники каналів - тиждень (1-7 березня)

14-49

 

 

Найкращі трансляції тижня (18+)

 

 

Найкращі трансляції тижня (14-49)

 

 

«Стара панель» відповідає показникам за містами з населенням понад 50 тисяч у новій загальнонаціональній панелі; загальнонаціональна панель включає дані за містами з населенням менш ніж 50 тисяч і за містами 50 тисяч +.

 

Усі дані у таблицях наведено за  GFK-Ukraine.

 

Фото - www.club.foto.ru

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23939
Читайте також
28.07.2010 14:33
Євгенія Продаєва
, Марина Коцюба
25 112
29.03.2010 10:48
Наталія Данькова
35 311
05.03.2010 09:19
Наталія Данькова
54 525
15.02.2010 07:21
Наталія Данькова
18 005
22.12.2009 13:25
Наталія Данькова
26 858
07.12.2009 08:13
Наталія Данькова
16 174
30.11.2009 10:23
Наталія Данькова
31 884
23.11.2009 12:02
Наталія Данькова
20 282
28.09.2009 15:16
Наталія Данькова
, Світлана Остапа
46 777
01.09.2009 10:02
Наталія Данькова
, Отар Довженко
33 722
21.08.2009 22:23
Наталія Данькова
36 859
03.07.2009 14:26
Наталія Данькова
, Леся Ганжа
16 964
19.06.2009 13:24
Наталія Данькова
14 601
02.06.2009 14:00
Наталія Данькова
20 946
10.04.2009 18:12
Наталія Данькова
12 710
03.04.2009 10:58
Наталія Данькова
11 105
20.03.2009 14:38
Наталія Данькова
22 012
Коментарі
55
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Boby
5146 дн. тому
Желаю всем участникам удачи и успеха во втром сезоне УМТ!
Eagle
5146 дн. тому
"Таланты" действительно не имеют аналогов на нашем ТВ по охвату и любви телезрителей. Это говорит о том, что изначально всё было организованно на высшем уровне. Побольше бы таких передач и станет жить веселей и интересней!
Fars
5146 дн. тому
Только начал скучать за любимым шоу пятничного вечера и оно снова на экран! Снова море эмоций и ярких впечатлений. Весна пришла и "Таланты" вместе с ней!
Pinokio
5146 дн. тому
Это шоу объединяет людей со всех уголков страны и в этом его главная цель и миссия как я думаю. А это очень важно в наше непростое время.
Verder
5146 дн. тому
приятно понимать что не всё ещё потеряно для нас и страны. Талант - не пропъёшь! Но миллион выиграть можно - если окажешься этого достоин!
Кадр
5146 дн. тому
Спасибо СТБ за лучшее шоу за всю историю отечественного ТВ! Респект!
Гера
5146 дн. тому
Смотрим "Таланты" всей семьёй и получаем огромное удовольствие. Стоящая передача!
Атлас
5146 дн. тому
Нашим политикам стоит поучить у участников УМТ желанию сделать что то хорошее. Может тогда жизнь в стране бы наладилась?
Инга М.
5146 дн. тому
Марченко не просто лучшая ведущая СТБ, но и большой души человек. Я недавно прочла с ней интерью и в этом убедилась окончательно.
Май
5146 дн. тому
Главное. что и второй сезон будет радовать нас необычным поворотом событий и яркими событиями. Удачи ребята!
Кирха
5146 дн. тому
Будем надеяться что и второй сезон подарит нам много позитива и эмоций!
Марк
5146 дн. тому
Мне очень нравится судейский состав этого шоу и его ведущая. СТБ подфартило в этом плане)
Диоген
5146 дн. тому
"Як охарактеризувала 2010 рік на «Україні» Ірина Курчакова - «рік продовжень найрейтинговіших серіалів»." Я бы добавил - душевных и радующих позитивом. Таких как шо "Таланты"
Глас
5146 дн. тому
Хорошо что благодаря таким проектам талантливые и одарённые люди со всех уголков страны получили анс на признание.
Пистоль
5146 дн. тому
Мне трудно найти на нашем ТВ пространстве что то хотя бы рядом стоящее с УМТ. Это действительно отменное шоу!
Барк
5146 дн. тому
Если коротко - "УМТ" это звезда нашего ТВ! Так держать!
М. Сенченко
5146 дн. тому
"З усіх прем'єр талант-шоу глядачі найбільше вподобали другий сезон «Україна має талант!». Рейтинги цілком виправдали позиціонування проекту як головного шоу країни." Готов присоединиться к этим словам. так оно и есть!
Квадрат
5146 дн. тому
Второй сезон окажется ничем не хуже первого - у меня такое предчувствие! Сколько новых впечатлений и эмоций нас ждёт)
Овца
5146 дн. тому
Как хорошо что теперь снова можно собраться перед экраном в пятницу всей семьёй! Спасибо "Талантам"!
Политбрат
5146 дн. тому
Знаю что раньше ТВ было перегружено насилием и политикой. С приходом "Талантов" многое изменилось в лучшую сторону!
Союзник
5157 дн. тому
СТБ самый хороший канал, а в пятницу там только таланты смотреть, хоть расслабишься.
Врач
5157 дн. тому
многа цыфров.неасилил. понял только что Украина мае талант :) не всё пропало
Weiber
5157 дн. тому
Канешно, приятно в конце недели увалиться на диван, попивая пиво и посмотреть что-то красивое и смешное, ну УМТ подходит, шустер надоел, ещё можно фабрику, но там уже все на одно лицо.
Аглая
5157 дн. тому
Интересные развлекательные программы помогают отвлечься от повседневных проблем и поднять настроение. Разве не приятно вечером расслабиться, посмотрев красивое шоу.
economix
5157 дн. тому
хе-хе, водила отжёг, а уж жюри отжигало ещё больше. Ведущая только мужественно сдержалась и не подала виду, что не воспринимает человека всерьёз.
to 2
5157 дн. тому
и вобще возможностью посмотреть многое. Но знаете, иногда хочеться и телек посмотреть, недолго :) часика 2 максимум :) про умт-2 - на сайтах уже выложили видео про маршрутчика таланта :) посмеялся, но водиле респект высказываю, главное - уверенность в себе.
2 "мни дальше"
5158 дн. тому
"это зомбирует и затягивает ещё больше". Вы знаете, да, очень затягивает. Особенно возможность без проблем посмотреть Такеши Китано и Отара Иоселиани. По телевизору, увы, максимум можно рассчитывать на покрытый плесенью сезон очередных лостов и прочего дорогостоящего мыла.
мни дальше
5158 дн. тому
Даже если продал - зазомбированности у тебя не убавилось, остался комп и инет, а это зомбирует и затягивает ещё больше. Все интересности и по талантам тоже можно посмотреть на ютубе и почитать в жж
мну
5158 дн. тому
Продал зомбоящик. За два года ни разу не пожалел о своём решении. Всем чао :p
Рододендрон
5159 дн. тому
На вкус и цвет товарищей нет. Но смотрю, что тут и показатели зашкаливают, и каменты люди пишут. Продолжение "талантов" Марченко имеет успех.
ПАЛЕРМО
5159 дн. тому
Весна пришла, теперь каждый канал старается к себе переманить зрителя. Я например на новинки не ведусь. Все это уже было, просто подают под другим соусом. Вот "Умт-2" смотрю. Они уже не впервые выходят в эфир.
грин мама
5159 дн. тому
да, хоть за окном еще не весна, но в телевизоре она есть. огромное спасибо всем тем, кто готовил для нас всю зиму такие интересные сюрпризы!
базаров
5159 дн. тому
в прошлую пятницу было не до телевизора. но знакомые хвалили начало "украина мае талант-2". значит цифры не врут.
grenkin
5159 дн. тому
мне лично эта «Битва українських міст» не понравилась. скучновато. а вот второй сезон "талантов" - да.
Мевланн
5159 дн. тому
Не знаю чего они тянули с "УМТ-2" так долго. Зимой народ еще больше смотрел бы.
мармелад клавдия
5159 дн. тому
весенние премьеры получились очень хорошие. особенно порадовало продолжения проекта талантов на СТБ. ведущая похорошела.
Рая
5159 дн. тому
Смотрю это шоу и сама себе удивляюсь. Вроде бы уже не одну "фабрику" просмотрела, "Минуту славы" тоже видела. А все равно тянет посмотреть эту программу!
Рената
5159 дн. тому
Хороший результат. Так бы от первого до последнего выпуска.
варя
5159 дн. тому
пропустила первый выпуск второго сезона! жду сегодняшнего эфира в восемь, говорят, что было очень интересно.
варя
5159 дн. тому
пропустила первый выпуск второго сезона! жду сегодняшнего эфира в восемь, говорят, что было очень интересно.
Паровоз
5159 дн. тому
Украина мае талант полностью оправдала ожидания, всё красиво и необычно.
Медведь
5159 дн. тому
Имена - проэкт очень хороший, если б щас показывали б где - смоотрел бы, а так, подробности да новости.
Аглая
5159 дн. тому
На украинском телевидении много развлекательных программ. Но мне больше всего нравится шоу талантов на СТБ. Хорошая передача, на высоком уровне сделана. Кроме того, в ней могут принять участие народные таланты, независимо от возраста и доходов, а это очень много значит.
Vazvaz
5159 дн. тому
А я б интер закрыл. И так никто его не смотрит. Все рейтинги из-за мощности сигнала, где ничего не ловит - ловит интер.
Vazvaz
5159 дн. тому
то подоходный налог, а то по собственному желанию помощь. И вобще про рейтинг разговор.
динго
5159 дн. тому
Девочки, просто таблица мелкая и плохо видно. На самом деле все рекорды побила передача Украина мае талант.
helen
5159 дн. тому
Ну, какой народ, такие и вкусы у него. Все же не могут. И привычка играет роль. Я посмотрела пародию в Большой разнице на Кармелиту, и мне хватило))))))))
Линда
5159 дн. тому
Да пипл на Интере Кармелиту хавает. Потому и рейтинг у канала такой.
динго
5159 дн. тому
Так в субботу же повторяют пятничный эфир! И на ютубе можно позырить.
helen
5159 дн. тому
Да, конечно) Голова совсем без мозгов) Вечером идут одни сериалы, я их ненавижу, поэтому хотелось бы талант-шоу смотреть. А то в пятницу хорошо, конечно, но пятница - развратница, хочется провести вечер вне дома)
динго
5159 дн. тому
В смысле, жаль, что НЕ каждый вечер?)))))))))))))
helen
5159 дн. тому
СТБ тоже с антенны берется без кабеля. Без доктора Хауса он потерял, конечно, зато вот возобновилась Украина мае талант. Жаль, что идет каждый вечер.
динго
5159 дн. тому
Просто Интер - один из немногих, берущихся с антенны в сельской местности)))))))) Подробности можно смотреть.
helen
5159 дн. тому
Не знаю, что там на интере можно смотреть? Новости? Лично я смотрю СТБ, Новый, ну и русские конечно.
динго
5159 дн. тому
Украина мае талант - самое клевое шоу из всех)))).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду