Валерій Хорошковський: Причина появи компромату – моя незалежність

18 Вересня 2007
37209
18 Вересня 2007
11:21

Валерій Хорошковський: Причина появи компромату – моя незалежність

37209
Він особисто володіє 100% К1, К2, Мегаспорту, Enter-music, Enter-film і ТОВ «НІС», а наступний медіаактив купить за межами України.
Валерій Хорошковський: Причина появи компромату – моя незалежність

Власник 61% каналу «Інтер» Валерій Хорошковський називає публікації, спрямовані проти нього, «сумішшю рейдерства і рекету» і вважає головною причиною їх появи свою незалежність на медіаринку. Про це він повідомив 18 вересня, під час сніданку, на який були запрошені журналісти декількох видань, серед яких і «ТК».

 

«Требуется время, чтобы общественное сознание признало: есть еще один игрок. Независимый, – наголосив пан Хорошковський. – Кто-то попытался быть независимым. Предложения войти в избирательный список сыпались на меня с разных сторон. Но если бы я пошел в любую партийную структуру, рыночная цена канала упала бы».

 

Валерій Хорошковський готовий адекватно відповісти на такі дії недоброзичливців: «К чему готовится почва так долго и усердно? Если ситуация станет критичной, будут названы все имена и показаны документы. Не те, которые меня защищают, а те, из-за которых у некоторых людей появится легкая потливость».

 

Також під час зустрічі із журналістами Хорошковський оголосив про те, що питання власності у медіагрупі «Інтер» повністю вирішене. За його словами, він, Валерій Хорошковський, особисто володіє 61% АТЗТ «УНТК», 100% каналів К1, К2, Мегаспорт, Enter-music, Enter-film і ТОВ «Національні інформаційні системи».

 

Пан Хорошковський заявив, що постійно веде переговори про розширення свого медіабізнесу, проте зауважив, що наступне придбання, скоріш за все, буде не в Україні.

 

Детальніший матеріал читайте на «ТК» незабаром.

 

Довідка «ТК»

Валерій Іванович Хорошковський народився 1969 року. Здобув вищу освіту на юридичному факультеті КНУ імені Т.Г. Шевченка. Депутат Верховної Ради ІІІ скликання. Тривалий час був членом Народно-демократичної партії, на парламентських виборах 2002 року став одним із лідерів проекту «Команда Озимого Покоління», одним зі спонсорів якого був. Незважаючи на невдачу проекту на виборах, із 30 листопада 2002 року по 11 січня 2004-го був міністром економіки та з питань європейської інтеграції. Також обіймав посаду першого заступника глави Адміністрації Президента Кучми. У виборчій кампанії 2006 року участі не брав. З листопада 2006-го по травень 2007 року обіймав посаду першого заступника Секретаря Ради Національної безпеки і оборони України Віталія Гайдука. З листопада 2004 року – виконавчий директор холдингу Evraz Group (Росія), міноритарним акціонером якого був до осені 2006 року. З вересня 20-го по листопад 2006 року і з травня 2007 року дотепер – голова Наглядової ради «Української незалежної ТВ-корпорації» – компанії, яка є оператором телеканалу «Інтер».

 

 

Фото – Кореспондент.Net

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37209
Читайте також
30.08.2007 16:59
для «Детектор медіа»
9 834
17.07.2007 17:41
Наталья Лигачева, Кира Иванова, «Детектор медіа»
13 718
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
AAAAA
6063 дн. тому
Уверен, что "Интер" реально принадлежит Фирташу, у которого сейчас возникли какие-то трения с Хорошковским.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду