Прощавайте, новини! Інтерв'ю з Антоном Нікітіним

21 Травня 2007
5746
21 Травня 2007
12:10

Прощавайте, новини! Інтерв'ю з Антоном Нікітіним

5746
Аби детальніше з’ясувати, що ж відбувається на телеканалі «Інтер», ми звернулися за коментарями до нового шеф-редактора «Подробиць» Антона Нікітіна.
Прощавайте, новини! Інтерв'ю з Антоном Нікітіним

Понад 50 працівників інформаційно-аналітичної служби «Інтера» звільнилися за власним бажанням і залишили телеканал. Зараз новини для одного з лідерів вітчизняного медіа- ринку створює продакшн-компанія ТОВ «Національні інформаційні системи», що паралельно виробляє новини і для телеканалу «К1». Тепер «Подробиці вже інші». На місце вчорашніх ведучих прийшли: Олександр Колодій, Ганна Гомонай і Андрій Данилевич. А час виходу вечірнього випуску перенесено з 21.00 на 20.00. Доля колишніх інтерівців остаточно ще не відома. За попередньою інформацією, деякі з них перейдуть на Перший Національний, інша частина стане кістяком новоствореного «Мегаканалу». А от екс- ведучий «Подробиць» Олег Дайнека вже встиг перекваліфікуватися. Днями він записав композицію у власному виконанні — своєрідне прощання з «Інтером», під назвою «Прощавайте, новини».

Аби детальніше з’ясувати, що ж відбувається на телеканалі «Інтер», ми звернулися за коментарями до нового шеф-редактора «Подробиць» Антона Нікітіна.

Із чим пов’язані такi серйозні зміни на телеканалі? Чому було прийняте рішення розформувати ІАС «Інтеру» і створити продакшн-студію «Національні інформаційні системи»? Яка мета цих змін?

— Необхідність будь- яких логічних змін завжди зумовлена одним — спробою щось зробити краще, ніж було до того. Перший результат цих змін вже видно в ефірі, головний експерт в питаннях телебачення — глядач — відреагував позитивно — рейтинги всіх випусків новин і «Інтеру», і «К1» виросли. Значно підвищився інтерес до програми «Подробиці», яку тепер дивиться кожен третій український глядач iз тих, хто о 20.00 вмикає телевізор. Це безумовне лідерство, головні новини країни.

Відносно розформування ІАС «Інтеру»: хотілося б нагадати, що була ліквідована ще одна інформаційна служба — телеканалу «К1». Це рішення, як і рішення, розформувати ІАС — частина юридичної схеми створення нової організації, яка виробляє новини для обох каналів. З погляду бізнесу — пересічна ситуація: два структурних підрозділи компаній, які працюють на один результат, об’єднуються і спільно виробляють продукцію. Цього ніхто не помічає, більшості байдуже, як організовано виробництво, наприклад, молока і сиру.

Але для телевізійного ринку — це прецедент, тому така пильна увага не тільки до якості телевізійного продукту, а й до тих змін, які стосуються формальних питань. Глибоко переконаний, що всі, хто цікавиться долею вітчизняного телебачення й щиро за нього вболіває, розуміють, що зміна, яка відбулася — це новий етап в історії нашого ТБ. Один колектив виробляє новини для двох телеканалів. При цьому відбувається оптимізація всіх ресурсів, збільшення можливостей і підвищення якості новостійного продукту. Українське телебачення розвивається!

Чим мають відрізнятися нові «Подробиці» від попередніх?

— За попередньою версією програми «Подробиці» стоять людські зусилля і я переконаний в тому, що всі, хто займався новинами на «Інтері» раніше, прагнув робити свою роботу якісно. У тих, хто займається програмою зараз, висщі вимоги і до форми, й до змісту.

Нова версія, безумовно, якісніша за формою. Про зміст судити глядачу, але поки ми знаходимо спільну мову.

Чому керівництво телеканалу ухвалило рішення скоротити більшість співробітників, а не зробити їх частиною «НІС»? Невже їх кваліфікація недостатньо висока?

— Ця інформація не відповідає дійсності, хоча мені зрозуміло, чому запитання сформульоване саме так. Першоджерело інформації про зміни на «Інтері», на жаль, не той, хто знає ситуацію зсередини, а той, хто її інтерпретує. Насправді, кількість співробітників ІАС, які перейшли на роботу до нової структури значно перевищує кількість тих, хто був скорочений. Більш того, не всі колишні співробітники зараз зізнаються в тому, що залишили ІАС самостійно, до останніх змін це не мало жодного стосунку. Ті, хто отримав пропозицію про перехід, — співробітники високої кваліфікації, вони і хочуть, і можуть професіонально зростати саме в цих виробничих умовах. Крім того, з більшістю ми розмовляємо однією мовою. Найважливіше — ми готові слухати один одного. Без підтексту.

Деякі джерела стверджують, що більшість журналістів, які залишають телеканал «Інтер», стануть основою так званого Мегаканалу, який розробляється паном Прутником. Чи відомо вам що-небудь про це і чи можете ви цю інформацію прокоментувати?

— Я знаю про ці чутки. Але коментувати їх не можу. Більшість iз тих, хто покинув ІАС «Інтеру», не ділилися зі мною своїми планами. Переконаний в одному — ці співробітники знайдуть своє місце на вітчизняному телебаченні.

«День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду