«КоммерсантЪ»: Реальними власниками «Інтера» є Дмитро Фірташ і Віталій Гайдук

8 Серпня 2007
7911
8 Серпня 2007
09:53

«КоммерсантЪ»: Реальними власниками «Інтера» є Дмитро Фірташ і Віталій Гайдук

7911
«КоммерсантЪ»: Реальними власниками «Інтера» є Дмитро Фірташ і Віталій Гайдук

Українська газета «КоммерсантЪ» із посиланням на анонімні джерела повідомляє, що власник Group DF і співвласник «РосУкрЕнерго» Дмитро Фірташ» разом із співвласником корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Віталієм Гайдуком придбали контрольний пакет (61%) акцій АТЗТ «Українська незалежна телевізійна корпорація» (оператора каналу «Інтер»). Цей пакет вони начебто викупили за 600 мільйонів доларів США в російського мільярдера, власника металургійної компанії Evraz Group Олександра Абрамова.

 

Нагадаємо, офіційно власником 61% «УНТК» є компанія «Український медіа-проект», яка належить Валерію Хорошковському, в минулому міноритарному акціонеру Evraz Group. Валерій Хорошковський також був Першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України в той період, коли РНБОУ очолював Віталій Гайдук. Раніше чутки про купівлю «Інтера» спростував сам пан Гайдук; канал неодноразово офіційно спростовував інформацію про те, що його власник змінився.

 

Як повідомляють джерела «Коммерсанта», раніше переговори про купівлю 61% «Інтера» за вдвічі меншу ціну вів російський холдинг «Газпром-медіа»; тепер Фірташ і Гайдук начебто готові продати свою частку «Газпрому» за 800 мільйонів доларів США.

 

Джерелом «Коммерсанта» начебто є високопоставлений працівник Evraz Group. Цю інформацію, пише газета, підтвердив топ-менеджер великої медійної компанії, який побажав залишитись анонімним. За інформацією останнього, Фірташ отримав 21% акцій «Інтера» за 200 мільйонів доларів, які виплатив частково грішми, а частково – каналами К1, К2 і «Мегаспорт», які нещодавно ввійшли до групи «Інтер». Віталій Гайдук начебто заплатив за 40% акцій каналу 600 мільйонів. За інформацією джерела «Коммерсанта» в Evraz Group, поштовхом до продажу контрольного пакету «Інтера» для пана Абрамова став інтерес до цього пакету з боку «Газпром-медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7911
Читайте також
20.04.2009 09:13
Отар Довженко
, Костянтин Усов, для «Дзеркала тижня»
18 205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду