Нацрада допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій

Нацрада допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій

28 Грудня 2023
1154
28 Грудня 2023
21:53

Нацрада допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій

1154
Самі конкурси відбудуться на початку 2024 року.
Нацрада допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій
Нацрада допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій

У січні та лютому 2024 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проведе конкурси на радіомовлення та цифру. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 грудня.

Конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах (для розвитку загальнонаціональних та регіональних мереж) відбудеться на 18 січня 2024 року. До участі в конкурсі регулятор допустив вісім  компаній:

  • ТОВ «Море.ФМ»;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Львівська хвиля»;
  • ТОВ «Наше радіо»;
  • ПГО «Громадське радіо» «Телерадіокомпанія «Громадське радіо»;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Праймедіа»;
  • ПрАТ «Телерадіокомпанія Люкс»;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Шансон»;
  • ТОВ «Радіокомпанія «Клас».

Конкурс на радіомовлення (для розвитку місцевих і регіональних мереж) відбудеться 1 лютого наступного року. До участі в конкурсі були допущені чотири компанії:

  • ТОВ «Комерційна радіостудія «Самара»;
  • ТОВ «Телерадіовидавнича компанія «Комра»;
  • ТОВ «Контент менеджмент груп»;
  • ТОВ «Телерадіомовна компанія «Радіо Хвиля».

Також у лютому регулятор проведе конкурс на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення. Це засідання заплановане на  8 лютого 2024 року. До конкурсу допустили три канали:

  • ТОВ «А бізнес»;
  • ТОВ «Івано-Франківська телерадіокомпанія «Канал-402»;
  • КП «Івано-Франківське міське комунальне підприємство «Телерадіокомпанія «Вежа».

Нагадаємо, 28 вересня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила нові конкурси на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах, а також на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення.

Перший радіоконкурс оголошений для розвитку загальнонаціональних та регіональних мереж. Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу (окрім Кременчука, де передбачається 12 годин мовлення в парні дні місяця), не менше 45% програм мають виходити українською мовою.

Другий радіоконкурс оголошений для розвитку місцевих та регіональних мереж. На нього винесено 23 частоти в різних населених пунктах. Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу, 100% ведення програм українською мовою, рекомендовано розміщення регіональних програм з місцевої тематики.

Конкурс на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення оголошений для 42 каналу в Дніпрі та для 30 каналу в Івано-Франківську. Конкурсні умови: 24 години на добу, обсяг національного продукту 60%, ретрансляція заборонена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1154
Читайте також
24.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 458
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду