Частоту в Києві на конкурсі Нацради отримала радіостанція Best FM Андрія Карпія

Частоту в Києві на конкурсі Нацради отримала радіостанція Best FM Андрія Карпія

1 Лютого 2024
1851
1 Лютого 2024
12:08

Частоту в Києві на конкурсі Нацради отримала радіостанція Best FM Андрія Карпія

1851
Серед інших переможців: «Радіо Шансон» та «Самара».
Частоту в Києві на конкурсі Нацради отримала радіостанція Best FM Андрія Карпія
Частоту в Києві на конкурсі Нацради отримала радіостанція Best FM Андрія Карпія

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначила переможців у конкурсі на місцеве та регіональне радіомовлення. Такі рішення регулятор ухвалив 1 лютого.

На конкурс виставлялось 23 ефірні частоти. Однак претенденти були лише на п’ять частот.

У конкурсі на частоту 95,6 МГц у м. Києві перемогла радіостанція харківського бізнесмена Андрія Карпія Best FM (юридична особа ТОВ «ТРВК «Комра»). Компанія вже мовила на цій частоті на підставі тимчасового дозволу, який вона отримала у жовтні 2022 року.

«Цей рік був складний. Багато що ми робили на ініціативі. Але ми вистояли. Ми  також захисники Маріуполя», — сказав співвласник радіостанції Андрій Карпій.  Також він додав, що минулого року на Харківщині він розробляв для СБУ проєкт «Мітла», щоб протидіяти мовленню пропагандистів.

Також на частоту в Києві претендувало ТОВ «Контент менеджмент груп», м. Луцьк Волинської області, яке хоче запустити першу спортивну радіостанцію «Конкурент», де окрім музики виходитимуть спортивні новини, трансляції матчів, програми та інтерактиви зі слухачами. Радіостанція прагне співпрацювати з різними федераціями. Нагадаємо, «Конкурент» також претендував на частоту в Києві і на конкурсі 11 грудня 2023 року, однак тоді  частоту 89,4 МГц у столиці здобула компанія ТОВ «Телерадіокомпанія «Можливість», м. Слов’янськ Донецької області. 

Три частоти в Житомирській та Київській областях отримало «Радіо Шансон» (юридична особа — ТОВ «Телерадіомовна компанія «Радіо Хвиля»). Це частота 99,2 МГц у м. Коростишеві,  частота 88,4 МГц у смт Пулинах Житомирської області та частота 94,7 МГц у смт Згурівці Київської області.

Частоту 97,7 МГц у м. Кам’янському Дніпропетровської області отримала радіостанція «ТРК Самара» (Павлоград). Її представник  розповів, що радіостанція монетизується за рахунок реклами та бере участь у грантових програмах.

У лютому Нацрада, за словами заступника голови Олега Черниша, планує оголосити два конкурси на частоти в Києві. У резерві зараз ще дві частоти.

Нагадаємо, у попередньому конкурсі Нацради 18 січня 2024 року перемогли: «Громадське радіо», «Авторадіо», «Шансон», «Перець ФМ» та «Наше радіо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1851
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду