Нацрада оголосила три нові конкурси на радіо- і телемовлення

Нацрада оголосила три нові конкурси на радіо- і телемовлення

28 Вересня 2023
1295
28 Вересня 2023
13:09

Нацрада оголосила три нові конкурси на радіо- і телемовлення

1295
Заяви на участь у конкурсі можна подавати до 30 листопада.
Нацрада оголосила три нові конкурси на радіо- і телемовлення
Нацрада оголосила три нові конкурси на радіо- і телемовлення

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила нові конкурси на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах, а також на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 вересня.

Перший радіоконкурс оголошений для розвитку загальнонаціональних та регіональних мереж. Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу (окрім Кременчука, де передбачається 12 годин мовлення у парні дні місяця), не менше 45% програм мають виходити українською мовою.

Другий радіоконкурс оголошений для розвитку місцевих та регіональних мереж. На нього винесено 23 частоти в різних населених пунктах. Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу, 100% ведення програм українською мовою, рекомендовано розміщення регіональних програм з місцевої тематики.

Конкурс на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення оголошений для 42 каналу в Дніпрі та для 30 каналу в Івано-Франківську. Конкурсні умови: 24 години на добу, обсяг національного продукту 60%, ретрансляція заборонена.

Заявки на всі ці три конкурси можна подавати до 30 листопада 2023 року. Нацрада має розглянути результати конкурсу не пізніше 28 лютого 2024 року.

Нагадаємо, 21 вересня завершився строк подання заявок на участь у конкурсі на мовлення в державному мультиплексі МХ-7. Триває  конкурс на вільні місця ще й у мережі «Зеонбуду».

Колаж: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1295
Читайте також
22.09.2023 11:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду