Нацрада оголосила конкурс на цифрове радіомовлення в Києві

Нацрада оголосила конкурс на цифрове радіомовлення в Києві

28 Грудня 2023
1843
28 Грудня 2023
22:26

Нацрада оголосила конкурс на цифрове радіомовлення в Києві

1843
Експеримент з цифровим радіо регулятор запустив ще у 2018 році, зараз конкурс проводиться на вільні частоти.
Нацрада оголосила конкурс на цифрове радіомовлення в Києві
Нацрада оголосила конкурс на цифрове радіомовлення в Києві

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проведе конкурс на цифрове радіомовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту T-DAB у м. Києві. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 грудня.

Ідеться про 4-ту і 5-ту програми в частотному блоці 11D.

Нагадаємо, ще у 2017 року Нацрада замовила в УДЦР прорахунок частоти для запуску цифрового радіо стандарту DAB+ у Києві, щоб реалізувати тут експеримент із запуском цифрового радіо.

А наступного року провела конкурс, переможцями якого стали десять радіостанцій: «Радіо Марія», Old Fashioned Radio, Zemlya, Hype Radio, «Країна ФМ», «Перше цифрове», «Українське радіо», «Промінь», «Культура» і «Мейдан».

Тепер через припинення мовлення частини радіостанцій звільнились місця.

Також регулятор оголосив ще два нові конкурси на вільні частоти.  Три FM-частоти Нацрада виставить на конкурс для розвитку місцевих і регіональних мереж. Це частоти в Бердичеві Житомирської області, Івано-Франківську та Рівному.

Умови цих конкурсів незабаром будуть розміщені на сайті Національної ради.

Нагадаємо, на засіданні 28 грудня Нацрада підбила підсумки регіонального конкурсу на місця в мультиплексі «Зеонбуду», а також допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1843
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду