detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.12.2023 21:53
Нацрада допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій
Нацрада допустила до наступних конкурсів 12 радіостанцій
Самі конкурси відбудуться на початку 2024 року.

У січні та лютому 2024 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проведе конкурси на радіомовлення та цифру. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 грудня.

Конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах (для розвитку загальнонаціональних та регіональних мереж) відбудеться на 18 січня 2024 року. До участі в конкурсі регулятор допустив вісім  компаній:

Конкурс на радіомовлення (для розвитку місцевих і регіональних мереж) відбудеться 1 лютого наступного року. До участі в конкурсі були допущені чотири компанії:

Також у лютому регулятор проведе конкурс на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення. Це засідання заплановане на  8 лютого 2024 року. До конкурсу допустили три канали:

Нагадаємо, 28 вересня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила нові конкурси на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах, а також на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення.

Перший радіоконкурс оголошений для розвитку загальнонаціональних та регіональних мереж. Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу (окрім Кременчука, де передбачається 12 годин мовлення в парні дні місяця), не менше 45% програм мають виходити українською мовою.

Другий радіоконкурс оголошений для розвитку місцевих та регіональних мереж. На нього винесено 23 частоти в різних населених пунктах. Умови конкурсу: мовлення 24 години на добу, 100% ведення програм українською мовою, рекомендовано розміщення регіональних програм з місцевої тематики.

Конкурс на мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення оголошений для 42 каналу в Дніпрі та для 30 каналу в Івано-Франківську. Конкурсні умови: 24 години на добу, обсяг національного продукту 60%, ретрансляція заборонена.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY