Місцевий цифровий  конкурс: Нацрада не дала ліцензії єдиному претенденту в Дніпрі, в Івано-Франківську два переможці

Місцевий цифровий конкурс: Нацрада не дала ліцензії єдиному претенденту в Дніпрі, в Івано-Франківську два переможці

8 Лютого 2024
1079
8 Лютого 2024
12:15

Місцевий цифровий конкурс: Нацрада не дала ліцензії єдиному претенденту в Дніпрі, в Івано-Франківську два переможці

1079
Конкурс проводився на два місцевих мультиплекси.
Місцевий цифровий  конкурс: Нацрада не дала ліцензії єдиному претенденту в Дніпрі, в Івано-Франківську два переможці
Місцевий цифровий  конкурс: Нацрада не дала ліцензії єдиному претенденту в Дніпрі, в Івано-Франківську два переможці

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела конкурс на місцеве мовлення у Дніпрі та Івано-Франківську і визначила двох переможців. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 8 лютого.

 На конкурс виносились  місця у двох місцевих мультиплексах. Основні критерії для обрання переможців, за словами заступника голови Нацради Олега Черниша, — обсяги національного продукту, обсяги тематичних програм, досвід роботи у сфері медіа та наявність порушень. Втім на самому засіданні члени регулятора переважно ставили запитання про те, хто власник видання, на які гроші воно існує. А голова Нацради Ольга Герасим’юк  радила  учасникам готувати хороші презентації і бути переконливішими.

На мовлення на 42 ТВК (одна програма) у м. Дніпрі в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту DVB-T2 (MPEG-4)  претендувала лише одна компанія — ТОВ «А Бізнес». Однак ліцензії вона не отримала.  Представниця компанії розповіла, що та не припиняла мовлення під час війни, частково ретранслює марафон, має кілька годин власного ефіру та кінопоказ. Компанія залучає гранти, виробляла програму у співпраці з Національною асоціації мовлення про переселенців. Колектив компанії складає 20 осіб. Канал залучає до роботи студентів.

«А Бізнес» набрала лише три голоси від членів Нацради. Як уже писав «Детектор медіа», на регіональному конкурсі 28 грудня 2023 року на місця в мультиплексі «Зеонбуду» регулятор також не визначив переможців на вільні канали у Дніпрі.

У конкурсі на 30 ТВК  (дві вільні програми) у м. Івано-Франківську в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту DVB-T2 (MPEG-4) Нацрада визначила двох переможців.

  • ТОВ «Івано-Франківська телерадіокомпанія «Канал-402», м. Івано-Франківськ;
  • Івано-Франківське міське комунальне підприємство «Телерадіокомпанія «Вежа», м. Івано-Франківськ.

Обидві місцеві компанії мовили на підставі тимчасових дозволів. «Канал-402» монетизується за рахунок грантів та реклами, «Вежа» — комунальне підприємство, засноване міською радою.

Нагадаємо, конкурс Нацрада оголосила 28 вересня 2023 року на  мовлення в ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мережах стандарту DVB-T2 місцевої категорії мовлення для 42-го каналу в Дніпрі та для 30-го каналу в Івано-Франківську. Конкурсні умови: 24 години на добу, обсяг національного продукту 60%, ретрансляція заборонена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
24.11.2023 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 454
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду