StarLight Media: Думаємо, як задовольнити запит глядача на кіно, серіали й продукти «Дизель Студіо»

StarLight Media: Думаємо, як задовольнити запит глядача на кіно, серіали й продукти «Дизель Студіо»

23 Серпня 2022
2586
23 Серпня 2022
13:00

StarLight Media: Думаємо, як задовольнити запит глядача на кіно, серіали й продукти «Дизель Студіо»

2586
Які канали медіагрупи мовитимуть далі, як довго вона готова виробляти блок у спільному телемарафоні й чи має план роботи на наступні сезони.
StarLight Media: Думаємо, як задовольнити запит глядача на кіно, серіали й продукти «Дизель Студіо»
StarLight Media: Думаємо, як задовольнити запит глядача на кіно, серіали й продукти «Дизель Студіо»

Майже пів року український медіаринок живе в режимі воєнного часу. Для великих телевізійних холдингів це значить насамперед, що їхні канали-флагмани транслюють спільний марафон «Єдині новини», у виробництві якого беруть участь, і не заробляють на рекламі. А можливості інших каналів виробляти і транслювати розважальний і пізнавальний контент обмежені й через брак ресурсів, і через очікування суспільства під час війни. Водночас холдинги намагаються диверсифікувати джерела доходів і оптимізувати витрати. У липні одна з чотирьох великих медіагруп — «Україна» Ріната Ахметова — повністю вийшла з ринку. Офіційно названий привід — закон про олігархів, однак є підстави вважати, що великі фінансові втрати Ріната Ахметова через війну були вагомим чинником, який вплинув на це рішення.

Як у цій ситуації почуваються медіагрупи, які залишились на ринку? Чим їм довелося жертвувати, аби втриматись на плаву під час війни? Скільки коштує їм виробництво спільного марафону? Як вони заробляють і яка в них ситуація з рекламою? «Детектор медіа» звернувся із запитаннями до великих медіагруп. Раніше ми публікували відповіді пресслужби медіагрупи «1+1 media», сьогодні публікуємо відповіді пресслужби медіагрупи StarLight Media. Пресслужба відповіла не на всі запитання, які ми поставили, мотивувавши це тим, що наші питання — радше до власників, а не до самої медіагрупи. Раніше про роботу холдингу в умовах великої війни «Детектору медіа» розповідали керівник StarLight Production Володимир Локотко та операційний директор медіагрупи Віталій Гусєв.

— Чи виникли у вашій медіагрупи фінансові складнощі під час війни? Якщо так, то яким чином ви їх долаєте та плануєте долати у майбутньому?

— У березні, наприклад, телебачення існувало взагалі без доступу до свого головного джерела доходів — реклами. Зараз ми з партнерами працюємо над відновленням рекламного ринку і дякуємо всім, хто повертається, планує своє майбутнє в Україні та допомагає інформаційному фронту. Але доходи й далі не можна зіставити з тими, що були. Ми розуміємо, що відновлення рекламного ринку й українського бізнесу загалом — це тривалий процес. Нам багато вдається завдяки роботі наших команд у диджиталі, дистрибуції, завдяки новим для нас ініціативам. Робимо багато й маємо робити ще більше, щоб це відновлення відбулося швидше.

— Чи розглядається можливість, наприклад, закриття деяких каналів зі складу медіагрупи?

— Правління й команда топменеджменту групи розрахували десятки сценаріїв подальшої роботи, але збереження брендів наших телеканалів та їхніх цінностей завжди є одним із пріоритетів. Нам удалося створити ефективну програмну стратегію, яка забезпечить наших глядачів і партнерів якісним прем’єрним контентом і найкращими міжнародними хітами, при цьому відповідаючи нашій моделі розумного господарювання. В нас є чітке розуміння програмування не тільки на осінь, а й на весну. Всі канали Starlight Media продовжать працювати заради інформаційного захисту та емоційної підтримки нашої країни, допомоги у відновленні нашим бізнес-партнерам та галузі в цілому.

— Чи планує ваша медіагрупа далі брати участь у виробництві загальнонаціонального марафону? Як довго?

— Так, Starlight Media продовжить роботу заради захисту інформаційної безпеки країни до перемоги України над ворогом.

— Скільки коштує участь медіагрупи у марафоні?

— Участь у марафоні та виробництво нового об’єму важливого для суспільства контенту потребує значних регулярних фінансових витрат на технічне, людське та інфраструктурне забезпечення. Впливає й те, що через участь у марафоні ICTV не може традиційно заробляти на рекламі. Але всі учасники марафону мають спільну мету — перемогу України. Вона мотивує всіх працювати далі, впроваджувати кращі рішення в партнерстві й шукати нових можливостей фінансової підтримки.

— Що зараз відбувається з рекламою у вашій медіагрупі?

— Разом із нашими стратегічними партнерами ми першими почали відновлення продажу телевізійної реклами. Працюємо в цьому напрямку щодня й докладаємо максимум зусиль, аби якомога більше рекламодавців повернулись у наш ефір. Ми бачимо, що цей рух постійно набирає обертів, бізнес знов демонструє «український характер» і включається в боротьбу за відбудову, вірить у перемогу України, інвестує в її економіку та відновлення. Ми дуже вдячні кожному партнеру, що вже повернувся з комунікацією свого бренду в ефір національного телебачення.

— Чи маєте ви план повернення до довоєнної структури інформаційного мовлення?

— Так. ICTV був каналом №1 в Україні два роки поспіль, і ми завжди думаємо про програмування, якого прагне його велика аудиторія. І до великої війни новини та суспільно важливі програми мали визначальне значення для його лідерства, були в топі як перегляду, так і довіри глядачів. Але є й інші продукти каналу: кіно й серіали, і, звісно, абсолютні хіти та лідери — продукти «Дизель Студіо». Ми вже зараз думаємо, як задовольнити запит глядача на них, і завжди у своїх сценаріях прораховуємо повоєнне мовлення ICTV. Звісно, й після нашої перемоги наші новинні редакції залишаться в ефірі ICTV та СТБ, але вже у відмінному від марафону форматі.

Фото: StarlightMedia

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду