detector.media
Євген Бриж
«Детектор медіа»
23.08.2022 13:00
StarLight Media: Думаємо, як задовольнити запит глядача на кіно, серіали й продукти «Дизель Студіо»
StarLight Media: Думаємо, як задовольнити запит глядача на кіно, серіали й продукти «Дизель Студіо»
Які канали медіагрупи мовитимуть далі, як довго вона готова виробляти блок у спільному телемарафоні й чи має план роботи на наступні сезони.

Майже пів року український медіаринок живе в режимі воєнного часу. Для великих телевізійних холдингів це значить насамперед, що їхні канали-флагмани транслюють спільний марафон «Єдині новини», у виробництві якого беруть участь, і не заробляють на рекламі. А можливості інших каналів виробляти і транслювати розважальний і пізнавальний контент обмежені й через брак ресурсів, і через очікування суспільства під час війни. Водночас холдинги намагаються диверсифікувати джерела доходів і оптимізувати витрати. У липні одна з чотирьох великих медіагруп — «Україна» Ріната Ахметова — повністю вийшла з ринку. Офіційно названий привід — закон про олігархів, однак є підстави вважати, що великі фінансові втрати Ріната Ахметова через війну були вагомим чинником, який вплинув на це рішення.

Як у цій ситуації почуваються медіагрупи, які залишились на ринку? Чим їм довелося жертвувати, аби втриматись на плаву під час війни? Скільки коштує їм виробництво спільного марафону? Як вони заробляють і яка в них ситуація з рекламою? «Детектор медіа» звернувся із запитаннями до великих медіагруп. Раніше ми публікували відповіді пресслужби медіагрупи «1+1 media», сьогодні публікуємо відповіді пресслужби медіагрупи StarLight Media. Пресслужба відповіла не на всі запитання, які ми поставили, мотивувавши це тим, що наші питання — радше до власників, а не до самої медіагрупи. Раніше про роботу холдингу в умовах великої війни «Детектору медіа» розповідали керівник StarLight Production Володимир Локотко та операційний директор медіагрупи Віталій Гусєв.

— Чи виникли у вашій медіагрупи фінансові складнощі під час війни? Якщо так, то яким чином ви їх долаєте та плануєте долати у майбутньому?

— У березні, наприклад, телебачення існувало взагалі без доступу до свого головного джерела доходів — реклами. Зараз ми з партнерами працюємо над відновленням рекламного ринку і дякуємо всім, хто повертається, планує своє майбутнє в Україні та допомагає інформаційному фронту. Але доходи й далі не можна зіставити з тими, що були. Ми розуміємо, що відновлення рекламного ринку й українського бізнесу загалом — це тривалий процес. Нам багато вдається завдяки роботі наших команд у диджиталі, дистрибуції, завдяки новим для нас ініціативам. Робимо багато й маємо робити ще більше, щоб це відновлення відбулося швидше.

— Чи розглядається можливість, наприклад, закриття деяких каналів зі складу медіагрупи?

— Правління й команда топменеджменту групи розрахували десятки сценаріїв подальшої роботи, але збереження брендів наших телеканалів та їхніх цінностей завжди є одним із пріоритетів. Нам удалося створити ефективну програмну стратегію, яка забезпечить наших глядачів і партнерів якісним прем’єрним контентом і найкращими міжнародними хітами, при цьому відповідаючи нашій моделі розумного господарювання. В нас є чітке розуміння програмування не тільки на осінь, а й на весну. Всі канали Starlight Media продовжать працювати заради інформаційного захисту та емоційної підтримки нашої країни, допомоги у відновленні нашим бізнес-партнерам та галузі в цілому.

— Чи планує ваша медіагрупа далі брати участь у виробництві загальнонаціонального марафону? Як довго?

— Так, Starlight Media продовжить роботу заради захисту інформаційної безпеки країни до перемоги України над ворогом.

— Скільки коштує участь медіагрупи у марафоні?

— Участь у марафоні та виробництво нового об’єму важливого для суспільства контенту потребує значних регулярних фінансових витрат на технічне, людське та інфраструктурне забезпечення. Впливає й те, що через участь у марафоні ICTV не може традиційно заробляти на рекламі. Але всі учасники марафону мають спільну мету — перемогу України. Вона мотивує всіх працювати далі, впроваджувати кращі рішення в партнерстві й шукати нових можливостей фінансової підтримки.

— Що зараз відбувається з рекламою у вашій медіагрупі?

— Разом із нашими стратегічними партнерами ми першими почали відновлення продажу телевізійної реклами. Працюємо в цьому напрямку щодня й докладаємо максимум зусиль, аби якомога більше рекламодавців повернулись у наш ефір. Ми бачимо, що цей рух постійно набирає обертів, бізнес знов демонструє «український характер» і включається в боротьбу за відбудову, вірить у перемогу України, інвестує в її економіку та відновлення. Ми дуже вдячні кожному партнеру, що вже повернувся з комунікацією свого бренду в ефір національного телебачення.

— Чи маєте ви план повернення до довоєнної структури інформаційного мовлення?

— Так. ICTV був каналом №1 в Україні два роки поспіль, і ми завжди думаємо про програмування, якого прагне його велика аудиторія. І до великої війни новини та суспільно важливі програми мали визначальне значення для його лідерства, були в топі як перегляду, так і довіри глядачів. Але є й інші продукти каналу: кіно й серіали, і, звісно, абсолютні хіти та лідери — продукти «Дизель Студіо». Ми вже зараз думаємо, як задовольнити запит глядача на них, і завжди у своїх сценаріях прораховуємо повоєнне мовлення ICTV. Звісно, й після нашої перемоги наші новинні редакції залишаться в ефірі ICTV та СТБ, але вже у відмінному від марафону форматі.

Фото: StarlightMedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY