Володимир Локотко, Starlight Production: Ми закінчуємо виробництво 18 проєктів – це практично повний обсяг нормального весняного періоду

Володимир Локотко, Starlight Production: Ми закінчуємо виробництво 18 проєктів – це практично повний обсяг нормального весняного періоду

4 Травня 2022
4055
4 Травня 2022
10:00

Володимир Локотко, Starlight Production: Ми закінчуємо виробництво 18 проєктів – це практично повний обсяг нормального весняного періоду

4055
Керівник Starlight Production про обсяги відновлення постпродакшну знятих до війни проєктів, часові перспективи їхнього показу та пристосування роботи продакшну до нових безпрецедентних умов.
Володимир Локотко, Starlight Production: Ми закінчуємо виробництво 18 проєктів – це практично повний обсяг нормального весняного періоду
Володимир Локотко, Starlight Production: Ми закінчуємо виробництво 18 проєктів – це практично повний обсяг нормального весняного періоду

Наприкінці березня Starlight Production оголосив про відновлення постпродакшну проєктів, відзнятих до війни. Зокрема про безпосередній початок постпродакшну частини проєктів, тоді як частина чекала на логістичну доставку техніки для відновлення роботи з відеомонтажу.

Про кількість цих проєктів, часові перспективи їхнього показу та пристосування роботи продакшну до нових безпрецедентних умов «Детектор медіа» запитав у керівника Starlight Production Володимира Локотка.

Володимире, постпродакшн скількох проєктів ви загалом відновили? Це серіали чи шоу?

— Ми розробили загальну технологію роботи постпродакшну в воєнних умовах та окремо налаштовуємо роботу кожного проєкту. Проєкти, зняті до початку війни, вже монтують. Вважаємо доцільним робити це зараз, не чекаючи закінчення війни, щоб програми були готові до ефіру.

Зараз Starlight Production закінчує виробництво 18 проєктів власного виробництва. Хочу зауважити, що це практично повний обсяг нормального весняного періоду. Це близько 300 годин контенту, серед яких як серіали, так і телевізійні шоу. Звісно, це не було б можливим без наших людей, команди, яка попри війну продовжує робити свою роботу для нашого глядача, для кожного українця.

Як ви думаєте, коли ви зможете показати цей контент?

— Думаю, що це запитання до наших мовників. Але, як уже відомо, СТБ почав гуманітарне програмування і з 18 квітня в ефірі телеканалу з’явився актуальний у нинішніх реаліях прем’єрний контент. Це щоденний дайджест «Все буде добре», улюблені серіали та повтор деяких програм.

Яким чином Starlight Production перебудував свою роботу? Централізовано перевезли техніку і співробітників із Києва? Посилили роботу в віддаленому форматі? Чи готувалися ви до 24 лютого, чи все переміщували, коли почалося вторгнення?

— Сьогодні, враховуючи воєнний стан у країні, команда Starlight Production в основному працює віддалено. Централізованої релокації співробітників не було. Але деякі люди в індивідуальному порядку були вимушені покинути свої домівки, рятуючись від війни. Тож ми доставили понад 60 комп'ютерів для монтажу по всій Україні (Вінницьку, Хмельницьку, Рівненську, Івано-Франківську, Львівську, Київську області) та в сусідні країни (Польщу, Словаччину, Угорщину), налаштували передачу великих обсягів знятого контенту кожному учаснику команди проєкту як в Україні, так і за її межами.

Компанія мала план на випадок війни, тому ми маємо резервну студію (для мовлення новин, – ДМ) на території України. Туди з Києва перевезене все необхідне обладнання для повноцінної роботи. Розробкою дизайну і реалізацією декорацій займалася Starlight Scenery.

Яку техніку й навіщо ви передали армії та теробороні? Як вони використають це обладнання?

— Ми активно допомагаємо теробороні. Компанія має внутрішній штаб, який зараз займається збором потреб та пошуком допомоги нашим колегам, у тому числі й тим, хто служить (до тероборони пішли багато наших працівників). Тож коли ми контактуємо зі своїми колегами, перш за все дізнаємося про їхні потреби. Найбільше потрібні були рації, генератори та силові кабелі. Ми передали на потреби армії та тероборони близько 500 одиниць необхідного обладнання: радіостанції, генератори, коптери та фотоапарати для фільмування хроніки. Деяке обладнання зараз працює для фільмування військової хроніки в надійних руках операторів, які знімали проєкти Starlight Media, а зараз — у військових частинах. Крім того, нещодавно ми організували постачання з Польщі для підрозділу тероборони одного з наших колег. Ми продовжуємо контактувати з фондами та безпосередньо з армією і намагаємося обробити всі їхні запити та надати необхідну допомогу.

Чи допомогло вам з фінансової точки зору те, що ви раніше значну частину працівників продакшну перевели на тимчасові контракти? Чи довелося зараз скорочувати команду, відправляти у відпустки за власний рахунок?

— Переведення співробітників на попроєктну гнучку форму зайнятості та відпрацьовані навички віддаленої роботи під час епідемії коронавірусної хвороби багато чого нас навчили в плані ефективного управління продакшном. Сьогодні ми застосовуємо ці знання та навички. Однак доводиться все ж таки відправляти співробітників у відпустку своїм коштом і передомовлятися на інші умови оплати праці. І загалом застосовувати інструменти антикризового менеджменту.

Який контент виробляв Starlight Production з початку війни?

— Starlight Production продовжує виконувати нові замовлення телеканалів Starlight Media. В основному це невеликі телевізійні програми та рубрики. Ми залучені до виробництва роликів, які транслюються в межах телемарафону «Єдині новини» й не тільки.

 

Організаційним процесом займається маркетинг Starlight Media. Наскільки я знаю, команда складається зі спеціалістів відділу по роботі з контентом Starlight Digital, режисерів монтажу Startlight Production, відділу сталого розвитку та інші корпоративних волонтерів.

Від початку війни було створено понад 100 надихаючих роликів. Вони сприяють інформуванню українців, підтримці бойового духу, залученню світу до допомоги Україні, протидії російській пропаганді та демотивування ворога. Значна частина роликів перекладена одразу на декілька мов і працює не тільки на українську, а й на міжнародну аудиторію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4055
Читайте також
11.04.2022 10:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
5 553
04.04.2022 12:30
Галина Петренко
«Детектор медіа»
5 809
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Привіт з ICTV
715 дн. тому
Ну і навіщо було публікувати це піарне і брехливе інтерв'ю? На ринку всім відомо, що у холдингу Пінчука масові зкорочення, які, до того ж, проводяться найогіднішим чином - щоб людей змусити звільнитися самим або отримувати 20% від зарплати. От вам і ціна "трансформацій". От і реальне ставлення до тих, хто роками працював на компанію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду