Для ефективної саморегуляції потрібно повернути цінність репутації медіа – Антоніна  Черевко

Для ефективної саморегуляції потрібно повернути цінність репутації медіа – Антоніна Черевко

12 Листопада 2020
1796
12 Листопада 2020
11:04

Для ефективної саморегуляції потрібно повернути цінність репутації медіа – Антоніна Черевко

1796
Вона переконана, що з цим викликом не може впоратись державне регулювання.
Для ефективної саморегуляції потрібно повернути цінність репутації медіа – Антоніна  Черевко
Для ефективної саморегуляції потрібно повернути цінність репутації медіа – Антоніна  Черевко

Для побудови ефективних механізмів саморегулювання та співрегулювання необхідно відновити цінність репутаційної мотивації медіа, – вважає голова Незалежної медійної ради Антоніна Черевко. Про це вона сказала 11 листопада під час дискусії «Регулятор та саморегуляція: як взаємодіяти на користь аудиторії, яку організовували Комісія з журналістської етики спільно з Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення.

«Традиційно концепція саморегулювання і навіть співрегулювання базувалась на двох важливих засадничих положеннях. Перше – це репутаційна мотивація та відчуття медіа своєї соціальної відповідальності. Друге – бізнес модель. Хороша репутація, якісна робота приносить фінансові дивіденди. Найбільша проблема, яка зараз стоїть у тому, що ця мотиваційна парадигма зникла», – переконана Антоніна.

За її словами, медіа вже давно не є тим бізнесом, яким вони були раніше. Зараз саме «негативний» контент стимулює рейтинги та перегляди, а поняття репутації стало розмите і втратило ту цінність, яку вона мала. «Це найбільші виклики. І з ними не здатне впоратись державне регулювання.  Співрегулювання та саморегулювання відбуваються надійніше тоді, коли ініціатива виходить з самого сектору як щира потреба щось зробити самим, щоб усім було краще. І гірше це працює у довгостроковій перспективі, якщо йдеться про загрозу державного регулювання. Тому нам потрібно думати, як повернути мотивацію у середині сектору. І як відновити поняття соціальної відповідальності, яке зараз також розмите», – додала вона.

На думку Антоніни Черевко, включення у ці процеси громадянського суспільства дозволить просувати інтереси аудиторії.

Нагадаємо, законопроєкт «Про медіа» № 2693-д передбачає створення нового органу співрегулювання ліцензіатами і реєстрантами Нацради, а також їх галузевими об’єднаннями.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1796
Читайте також
25.05.2017 11:30
StarLightMedia
Незалежна асоціація телерадіомовників
для «Детектора медіа»
4 712
19.04.2017 16:00
StarLightMedia
Незалежна асоціація телерадіомовників
5 106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду