Нацрада анулювала ліцензії двом одеським каналам та ще трьом мовникам

Нацрада анулювала ліцензії двом одеським каналам та ще трьом мовникам

18 Листопада 2021
2857
18 Листопада 2021
11:45

Нацрада анулювала ліцензії двом одеським каналам та ще трьом мовникам

2857
Таке рішення регулятор ухвалив на прохання самих мовників. Більшість з них мають інші ліцензії на мовлення.
Нацрада анулювала ліцензії двом одеським каналам та ще трьом мовникам
Нацрада анулювала ліцензії двом одеським каналам та ще трьом мовникам

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії чотирьом мовникам. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 18 листопада.

Усі ці анулювання відбулись на прохання самих компаній. Так, ТОВ «ТРК "ТВ Дом"» з Одеси просило анулювати ліцензію через нерентабельність діяльності. За ліцензією на кабельне мовлення телерадіокомпанія поширювала свої програми у багатоканальних телемережах в Одесі, а також окремих її районах. У компанії також є ще інша ліцензія на мовлення.

Одеська компанія ТОВ «ТРК Клуб-ТВ» (логотип «GTV») відмовляється від ліцензії на кабельне мовлення, оскільки припиняє свою діяльність. Товариство мовило у багатоканальних телемережах в окремих районах у місті Одесі та місті Чорноморську Одеської області. У компанії, окрім анульованої, є ще одна ліцензія на мовлення.

Також від ліцензії на дротове мовлення відмовилось комунальне підприємство Балаклійської районної ради «ТРК "Оріана"» (м. Балаклія Харківської обл.), яке запускало радіостанцію «Говорить Балаклія». Причина – складнощі з фінансуванням. Мовник охоплював сигналом територію Балаклійського району Харківської області. Обсяг його мовлення становив 45 хвилин на тиждень. Компанія має ще інші ліцензії.

Крім цього, свої ліцензії анулювали КТ «Первомайський центр телевізійного мовлення "Телеком-1"» (логотип «Олта») на ефірне місцеве телебачення у зв’язку зі скрутним фінансовим становищем та «Конотопська дитяча ТРО "Кон-такт"» (логотип «Графічне зображення букв К і Т та між ними стилізоване обличчя людини») через ліквідацію юридичної особи.

Нагадаємо, влітку Нацрада анулювала ліцензії десяти телекомпаніям.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2857
Читайте також
20.05.2021 13:31
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
9 299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду