Ринок радіо за перший квартал 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 20%

Ринок радіо за перший квартал 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 20%

30 Квітня 2021
3578
30 Квітня 2021
14:30

Ринок радіо за перший квартал 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 20%

3578
Результати моніторингу рекламної активності на радіо за перші три місяці 2021 року.
Ринок радіо за перший квартал 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 20%
Ринок радіо за перший квартал 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 20%

Обсяги рекламних бюджетів на 18 українських радіостанціях за перший квартал 2021 року зросли на 20% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Такі дані отримала компанія «Комунікаційний Альянс» за результатами власного моніторингу.

У першому кварталі 2020 року ринок радіо дещо просів через карантин, хоча й втримав позитивну динаміку завдяки високій рекламній активності в січні та лютому. Далі, в другому кварталі продовжилося зниження рекламної активності, що призвело до падіння за результатами першого півріччя на 11% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. У третьому кварталі ситуація вирівнялася і в підсумку за дев’ять місяців ринок показав нульову динаміку. Така тенденція продовжилась і в четвертому кварталі.

Традиційний моніторинг «Комунікаційного альянсу» охоплює 18 радіостанцій. Методологія – система R-events розробки AGB Nielsen Media Research. Моніторинг базується на оцінці рекламних затрат, отриманих на основі офіційних прайсів радіостанцій, без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, а також не враховує (у представлених даних) рекламу категорій «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг».

За даними моніторингу, у першому кварталі 2021 року трійка лідерів за оціночними рекламними доходами залишилася незмінною: перше місце посів «Люкс ФМ» (група «Люкс») із 113,5 млн грн, друге – «Хіт ФМ» (група «ТАВР медіа») з 98,3 млн грн, третє – «Русское радио Украина» («ТАВР медіа») зі 51,7 млн грн. На четверту сходинку піднялося Radio Roks («ТАВР медіа») зі 39,9 млн грн, а радіо Kiss FM («ТАВР медіа») зайняло п’яте місце із майже 38 млн грн.

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама» та «реклама і маркетинг»

Найбільшими рекламодавцями радіо за перший квартал 2021 року став «Ломбард Партнер» (оціночний бюджет – 19,53 млн грн), випередивши лідера минулого сезону – виробника продуктів харчування «Віктор і К», який тепер зайняв друге місце (16,42 млн грн), третьою залишається ювелірна компанія «Золотий вік» (14,38 млн грн).

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг», «розваги», «ресторани та дозвілля»

За обсягами спонсорства, за підсумками першого кварталу 2021 року, на першому місці –  «Люкс ФМ» (група «Люкс»), на другому – «Авторадіо» (UMH group), на третьому –  Kiss FM («ТАВР медіа»), на четвертому – «Наше радіо» («ТАВР медіа»), на п’ятому – Radio Roks («ТАВР медіа»).

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

Найбільшим спонсором радіо з великим відривом від інших залишається алкогольна група компаній «Баядера». Друге місце посідає букмекерська компанія Favbet, на третьому – виробник продуктів харчування «Віктор і К».

 

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду