Ринок радіо за перше півріччя 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 53%

Ринок радіо за перше півріччя 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 53%

4 Серпня 2021
2687
4 Серпня 2021
09:00

Ринок радіо за перше півріччя 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 53%

2687
Результати моніторингу рекламної активності на радіо за перші шість місяців 2021 року.
Ринок радіо за перше півріччя 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 53%
Ринок радіо за перше півріччя 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 53%

Обсяги рекламних бюджетів українського радіо продовжують збільшуватися. Минулого року через початок епідемії коронавірусу та карантин у першому півріччі спостерігалося зменшення рекламної активності, у другому півріччі ситуація вирівнялася і під кінець 2020 року рекламний ринок радіо показав нульову динаміку. А вже з початку 2021 року рекламні бюджети почали зростати. Так, у першому кварталі вони збільшилися на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За перше півріччя 2021 року рекламні бюджети зросли вже на 53% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Такі дані отримала компанія «Комунікаційний Альянс» за результатами власного моніторингу.

Традиційний моніторинг «Комунікаційного альянсу» охоплює 18 радіостанцій. Методологія – система R-events розробки AGB Nielsen Media Research. Моніторинг базується на оцінці рекламних затрат, отриманих на основі офіційних прайсів радіостанцій, без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, а також не враховує (у представлених даних) рекламу категорій «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг».

За даними моніторингу, у першому півріччі 2021 року п’ятірка лідерів за оціночними рекламними доходами залишилася такою ж, як у першому кварталі: перше місце посів «Люкс ФМ» (група «Люкс») із 253,48 млн грн, друге – «Хіт ФМ» (група «ТАВР медіа») з 212,51 млн грн, третє – «Русское радио Украина» («ТАВР медіа») зі 96,77 млн грн. На четвертій сходинці – Radio Roks («ТАВР медіа») зі 85,10 млн грн, на п’ятій – Kiss FM («ТАВР медіа») з 81,89 млн грн.

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама» та «реклама і маркетинг»

Незначні перестановки відбулися в рейтингу найбільших рекламодавців радіо – трійка лідерів є незмінною, хоча дві перші компанії й помінялися місцями. Так, за перше півріччя 2021 року рейтинг очолив виробник продуктів харчування «Віктор і К» (34,37 млн грн), другим став «Ломбард Партнер» (30 млн грн), третьою залишається ювелірна компанія «Золотий вік» (28,95 млн грн).

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг», «розваги», «ресторани та дозвілля»

Щодо обсягів спонсорства, за підсумками першого півріччя 2021 року лідирує, як і раніше, «Люкс ФМ» (група «Люкс»), на другій сходинці – Radio Roks («ТАВР медіа»), третю продовжує займати Kiss FM («ТАВР медіа»), на четверту сходинку піднялось радіо «Хіт FM» (група «ТАВР медіа»), а «Наше радіо» («ТАВР медіа») посідає п’яте місце.

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

Найбільшим спонсором радіо з великим відривом від інших залишається алкогольна група компаній «Баядера». Друге місце, як і раніше, посідає букмекерська компанія Favbet, а от на третю сходинку піднялася букмекерська контора «Парі-матч», випередивши виробника продуктів харчування «Віктор і К».

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2687
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду