detector.media
Детектор медіа
30.04.2021 14:30
Ринок радіо за перший квартал 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 20%
Ринок радіо за перший квартал 2021 року: об’єм бюджетів зріс на 20%
Результати моніторингу рекламної активності на радіо за перші три місяці 2021 року.

Обсяги рекламних бюджетів на 18 українських радіостанціях за перший квартал 2021 року зросли на 20% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Такі дані отримала компанія «Комунікаційний Альянс» за результатами власного моніторингу.

У першому кварталі 2020 року ринок радіо дещо просів через карантин, хоча й втримав позитивну динаміку завдяки високій рекламній активності в січні та лютому. Далі, в другому кварталі продовжилося зниження рекламної активності, що призвело до падіння за результатами першого півріччя на 11% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. У третьому кварталі ситуація вирівнялася і в підсумку за дев’ять місяців ринок показав нульову динаміку. Така тенденція продовжилась і в четвертому кварталі.

Традиційний моніторинг «Комунікаційного альянсу» охоплює 18 радіостанцій. Методологія – система R-events розробки AGB Nielsen Media Research. Моніторинг базується на оцінці рекламних затрат, отриманих на основі офіційних прайсів радіостанцій, без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, а також не враховує (у представлених даних) рекламу категорій «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг».

За даними моніторингу, у першому кварталі 2021 року трійка лідерів за оціночними рекламними доходами залишилася незмінною: перше місце посів «Люкс ФМ» (група «Люкс») із 113,5 млн грн, друге – «Хіт ФМ» (група «ТАВР медіа») з 98,3 млн грн, третє – «Русское радио Украина» («ТАВР медіа») зі 51,7 млн грн. На четверту сходинку піднялося Radio Roks («ТАВР медіа») зі 39,9 млн грн, а радіо Kiss FM («ТАВР медіа») зайняло п’яте місце із майже 38 млн грн.

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама» та «реклама і маркетинг»

Найбільшими рекламодавцями радіо за перший квартал 2021 року став «Ломбард Партнер» (оціночний бюджет – 19,53 млн грн), випередивши лідера минулого сезону – виробника продуктів харчування «Віктор і К», який тепер зайняв друге місце (16,42 млн грн), третьою залишається ювелірна компанія «Золотий вік» (14,38 млн грн).

Дані компанії «Комунікаційний Альянс». Бюджети вирахувано в прайсових цінах без урахування об’ємних та інших клієнтських знижок і націнок, реклами секторів «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг», «розваги», «ресторани та дозвілля»

За обсягами спонсорства, за підсумками першого кварталу 2021 року, на першому місці –  «Люкс ФМ» (група «Люкс»), на другому – «Авторадіо» (UMH group), на третьому –  Kiss FM («ТАВР медіа»), на четвертому – «Наше радіо» («ТАВР медіа»), на п’ятому – Radio Roks («ТАВР медіа»).

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

Найбільшим спонсором радіо з великим відривом від інших залишається алкогольна група компаній «Баядера». Друге місце посідає букмекерська компанія Favbet, на третьому – виробник продуктів харчування «Віктор і К».

 

Дані компанії «Комунікаційний Альянс»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY