Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу Мураєва (ДОПОВНЕНО)

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу Мураєва (ДОПОВНЕНО)

11 Березня 2021
6490
11 Березня 2021
13:57

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу Мураєва (ДОПОВНЕНО)

6490
Регулятор прийняв це рішення через те, що канал «Максі-ТВ» не надав документів для проведення перевірки. Цей телеканал, за інформацією Нацради, всупереч власній ліцензії мовить під логотипом «Наш». Також з логотипом «Наш» мовить і ТОВ «Наш 365», яке отримало попередження від регулятора на цьому ж засіданні.
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу Мураєва (ДОПОВНЕНО)
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу Мураєва (ДОПОВНЕНО)

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 11 березня.

За словами першого заступника голови Нацради Валентина Коваля, моніторинг регулятора зафіксував відсутність супутникового мовлення каналу 17, 19 та 22 червня 2020 року за параметрами вказаними у ліцензії.

Через це була оголошена перевірка і компанія мала надати документи для здійснення перевірки. Серед них ксерокопія журналу передач,  копію договору з оператором комунікації тощо.

«ТОВ не надало цих документів. І це є відмовою ліцензіата у здійснення перевірки. Тому розглянувши акт про відмову у проведення позапланової перевірки і керуючись нормами законодавства Нацрада визнала факт відмови у проведення перевірки та звернеться до суду щодо анулювання ліцензії», – зазначив пан Коваль.

Нещодавно з тих же підстав, ненадання документів для проведення перевірки, регулятор вирішив звернутись щодо анулювання ліцензії каналів Zik та «112 Україна».

Також Нацрада розглянула результати  виїзної перевірки ТОВ «Наш 365». Це ще одна компанія яка мовить під  логотипом «Наш».

Моніторинг зафіксував мовлення каналу з двох супутників Amos-3 та Astra-4A. Регулятор вважає, що це суперечить ліцензії мовника. Однак представниця каналу під час засідання наголошувала на  правовому казусі, який виник після переоформлення ліцензії, коли через  спізніле отрмання додатків компанія хибно сприйняла рішення Нацради як задоволення її прохання щодо зміни ретранслятора.

Втім керівниця юридичного управління Нацради Ганна Літвіщенко звернула увагу на те, що «ніхто не давав права каналу мовити на двох супутниках».

Також перевірка  Нацради зафіксувала під час мовлення каналу «Наш» трансляцію  рекламного  ролика російською мовою. Цей ролик був наданий Харківським обласним благодійним центром імені Добкіна. Представниця каналу під час засідання наполягала на тому, що у ньому була використана цитата російською. Однак члени Нацради звернули увагу на те, що  відповідно до закону «Про рекламу» мовою реклами є виключно державна мова.

Тому регулятор також вирішив звернутись до Уповноваженого із захисту державної мови з проханням вжити відповідних заходів реагування, передбачених чинним законодавством, у зв’язку з виявленими порушеннями.

Нагадаємо, що канал «Наш» спершу мовив на базі каналу «Максі-ТВ» без дозволу Нацради на переформатування. Пізніше канал «Наш» отримав нову супутникову ліцензію на нову юридичну особу – ТОВ «Наш 365». «Максі ТВ» належить Володимиру Мураєву, батькові політика Євгена Мураєва.

 

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6490
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду