Новинський веде розмови з Мураєвим про покупку телеканалу «Наш» – ЗМІ

Новинський веде розмови з Мураєвим про покупку телеканалу «Наш» – ЗМІ

26 Квітня 2021
3005
26 Квітня 2021
12:16

Новинський веде розмови з Мураєвим про покупку телеканалу «Наш» – ЗМІ

3005
За даними джерел УП, на самому початку канал фінансував близький соратник Арсена Авакова Вілен Шатворян, а вже зараз Новинський фінансує всю операційну роботу мовника.
Новинський веде розмови з Мураєвим про покупку телеканалу «Наш» – ЗМІ
Новинський веде розмови з Мураєвим про покупку телеканалу «Наш» – ЗМІ

Олігарх Вадим Новинський фінансує телеканал «Наш» і веде розмови з Євгеном Мураєвим про офіційну покупку цього медіаактиву. Про це пише Українська правда з посиланням на джерело в оточенні Новинського.

За даними УП, у канал Мураєва фінансово вкладається не лише Новинський, але й голова спілки вірмен України, ексрегіонал і доволі близький соратник очільника МВС Арсена Авакова Вілен Шатворян.

«Вілен давав грошей на самому початку, коли канал тільки запускали. А Новинський зараз по суті фінансує всю операційну роботу. У Мураєва гроші почали закінчуватися, Вадим Владиславович вирішив йому помагати. Мотивація проста – не віддавати всю аудиторію південного сходу Медведчуку», – розповідає джерело з оточення Новинського.

За даними УП, після санкцій проти Медведчука і Козака Новинський продовжує фінансувати «Наш» і навіть веде розмови з Мураєвим про офіційну покупку цього медіаактиву.

«Мураєву, правда, трохи вся ця ситуація вдарила в голову, і він називає якісь абсолютно нереальні суми. Уже бачить себе кандидатом в президенти. Але це все – марнота. Рано чи пізно Медведчук доведе, що санкції були незаконні. Тому зараз Новинський охолоджує Мураєва, бо треба працювати швидко – зайняти нішу. Вони навіть після санкцій показували Медведчука у себе. Правда, тільки один день», – розповідає джерело з оточення олігарха.  

Євген Мураєв, якого канал «Наш» називає «представником власника», у коментарях «Детектору медіа» неодноразово спростував, що телеканал «Наш» може бути пов'язаний з Новинським.

У липні 2020 року Мураєв спростував чутки про те, що Новинський став інвестором телеканалу «Наш». 

«Це мій соратник з ідеологічних смислів. Але, звісно ж, ні (Вадим Новинський не став інвестором, – ДМ). Канал повністю побудований, і на сьогодні він не потребує інвестицій. Треба запустити те, що в нього закладено. Наші люди зараз проходять навчання закордоном, щоб користуватися тими технологічними фішками, які в нього зашиті», – сказав тоді Мураєв.

Заперечував фінансування телеканалу і Вадим Новинський. 

Телеканал «Наш» вийшов в етер 7 листопада 2018 року, його власником став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

Телеканал «Наш» перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365». Власником ТОВ «Наш 365» є трудовий колектив.

Євген Мураєв на питання, чи повернувся він до управління каналом, відповів: «Зараз маю право втручатися і робити [зміни]». У лютому 2020 року головним редактором каналу став Андрій Шатров, виконавчим продюсером – Микола Буга.

В Україні після відключення «каналів Медведчука» найбільше зросли показники у каналу «Наш» – частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів. Показники інформаційного каналу «Україна 24» неможливо оцінити, адже дані по ньому в панелі закриті. 

4 лютого відбувся пікет під стінами каналу «Наш». Учасники акції вимагали закрити канал. 6 лютого акції пройшли під будівлями каналів «Наш» та «Інтер».

Фото: Вадим Новинский/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3005
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду