Російський канал СТС купив права на адаптацію «Ліги сміху» через дистриб’ютора Eccho Rights

Російський канал СТС купив права на адаптацію «Ліги сміху» через дистриб’ютора Eccho Rights

19 Січня 2021
4080
19 Січня 2021
10:50

Російський канал СТС купив права на адаптацію «Ліги сміху» через дистриб’ютора Eccho Rights

4080
Володимир Зеленський досі є одним із співвласників торгової марки «Ліга сміху».
Російський канал СТС купив права на адаптацію «Ліги сміху» через дистриб’ютора Eccho Rights
Російський канал СТС купив права на адаптацію «Ліги сміху» через дистриб’ютора Eccho Rights

Шведська дистрибуторська компанія Eccho Rights продала права на адаптацію проєкту студії «Квартал 95» «Ліга сміху» російському телеканалу СТС. Про це «Детектору медіа» повідомила пресслужба «Кварталу 95».

«Лише за фактом укладання угоди шведська компанія Eccho Rights довела до відома студії "Квартал 95" про продаж прав на використання формату "Ліга сміху" каналу СТС», – розповіли в «Кварталі» та додали, що Eccho Rights має власну стратегію продажу, на яку вони не впливають.

За їх словами, шведській дистриб’ютор телевізійного контенту має право ознайомлювати третіх осіб з процесом виробництва контенту без додаткової згоди студії «Квартал 95». Водночас у компанії відмовилися називати дату, суму та інші деталі угоди, посилаючись на комерційну таємницю. «Детектор медіа» звернувся за коментарем до Eccho Rights.

Російський телеканал СТС анонсував на 25 січня кастинг команд на проєкт «Ліга сміху», який вони проведуть разом з Міжнародним союзом КВК. Щодо залучення до проєкту творчого об'єднання «АМиК», компанії Олександра Маслякова, у «Кварталі 95» пояснили, що канал має право долучати третіх осіб до виробництва продукту. Редактор Міжнародного союзу КВН Євген Донських уточнив, що франшизу на виробництво шоу купили в студії «Квартал 95» «давним давно».

Студія «Квартал 95», ексредактор Вищої ліги КВН Андрій Чивурін і колишній гендиректор «АМиК», керівник Drive Production Наум Баруля в 2015 році запустили проєкт «Ліга сміху», який показують на телеканалі «1+1». Ведучим шоу спершу був Володимир Зеленський, у 2019 році став Євген Кошовий.

Згідно з Державним реєстром свідоцтв України на знаки для товарів і послуг, ТМ «Ліга сміху» володіють Володимир Зеленський, Борис та Сергій Шефіри, Наум Баруля, Андрій Яковлев та Андрій Чивурін.

Нагадаємо, у грудні 2019 року студія «Квартал 95» повідомила, що передала шведській дистрибуторській компанії Eccho Rights право представляти на міжнародних ринках пакет своїх продуктів. Ця компанія продала права на показ серіалу «Слуга народу» російському каналу ТНТ. Однак після одного дня показу канал ТНТ прибрав серіал з сітки програм. Eccho Rights також продала права на показ комедійних серіалів «Папік» та «Родичі» російському СТС.

14 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, яким, серед іншого, запровадив санкції проти російського телеканалу СТС.

Ще будучи кандидатом у президенти Володимир Зеленський заявив, що виходить з бізнесу в «Студії Квартал 95». За 2020 рік президент Зеленський задекларував 4,88 мільйона гривень роялті від діяльності компанії «Квартал 95» та 235 тисяч гривень роялті від компанії «Кіностолиця». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4080
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду