Ткаченко прокоментував продаж серіалу «Папік» російському підсанкційному каналу СТС

Ткаченко прокоментував продаж серіалу «Папік» російському підсанкційному каналу СТС

9 Травня 2021
7815
9 Травня 2021
15:07

Ткаченко прокоментував продаж серіалу «Папік» російському підсанкційному каналу СТС

7815
За його словами, немає закону, який би забороняв продавати таку продукцію.
Ткаченко прокоментував продаж серіалу «Папік» російському підсанкційному каналу СТС
Ткаченко прокоментував продаж серіалу «Папік» російському підсанкційному каналу СТС

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв'ю «Радіо Свобода» прокоментував продаж серіалу «Папік» виробництва студії «Квартал 95» російському підсанкційному каналу СТС.

Читачі видання надіслали питання до міністра: «Чи нормально, що права на показ серіалу "Папік" продали підсанкційному російському телеканалу? І чому українські телеканали, "1+1" у тому числі, продукують у великій кількості серіали російською, орієнтовані явно не на українського глядача?».

Пан Ткаченко на це відповів, що «Папік» – не єдиний проданий до РФ серіал, а взагалі він виступає за «100% української мови на телебаченні». Водночас він додав, що свій бізнес в Росії припинив у 2014 році.

«Насправді не тільки серіал "Папік" був проданий. Багато українських серіалів, які виробляються в Україні, з українськими акторами, продаються в Росії. Але закону, який забороняв би продавати таку продукцію, не існує. Стосовно російської мови і україномовного контенту, то я завжди був прихильником 100% української мови на телебаченні. Тому що це дозволило би просувати і українську ідентичність, і перезавантажити економічну модель», – зазначив міністр.

Олександр Ткаченко зауважив, що економічна модель достатньо важлива для каналів. Вона має серйозний вплив на те, якою мовою виготовляють продукцію.

«З економічною моделлю виготовляти тільки українською мовою, не маючи доступу до грошей, які канали отримують з Росії для фінансування власного виробництва серіалів, буде непросто», – сказав Ткаченко.

Нагадаємо, 16-серійний комедійний серіал «Папік» виробництва студії «Квартал 95» стартував на російському каналі СТС 20 січня 2020 року. Права на показ серіалу російський канал СТС придбав у шведського дистрибутора Eccho Rights, яка представляє на міжнародних ринках пакет продуктів студії «Квартал 95» . У січні того ж року серіал з'явився на російській онлайн-платформі More.TV.

У травні 2020 року РНБО внесла російський телеканал «СТС» до санкційного списку.  

У січні 2021 року стало відомо, що шведська дистрибуторська компанія Eccho Rights продала права на адаптацію проєкту студії «Квартал 95» «Ліга сміху» російському телеканалу СТС.

Також російський канал СТС купив серіал «Родичі» виробництва «Кварталу 95».

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7815
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду