«Медіа Група Україна» об’єднує Oll.tv та Xtra.tv

«Медіа Група Україна» об’єднує Oll.tv та Xtra.tv

8 Липня 2020
3434
8 Липня 2020
12:37

«Медіа Група Україна» об’єднує Oll.tv та Xtra.tv

3434
Об'єднаним провайдером керуватиме Юлія Трибушна.
«Медіа Група Україна» об’єднує Oll.tv та Xtra.tv
«Медіа Група Україна» об’єднує Oll.tv та Xtra.tv

З червня 2020 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» (МГУ) розпочав процес об’єднання сервісу інтернет-телебачення Oll.TV та супутникового провайдера Xtra TV. Про це повідомляє пресслужба медіагрупи.

Керувати проєктом з боку «Медіа Групи Україна» буде Юлія Трибушна. Директором обох юридичних осіб брендів Oll.TV та Xtra TV залишається Юрій Череднічок

«Ідея об’єднання наших платформ Oll.TV та Xtra TV лежить на поверхні – доступ до якісного легального контенту має бути в кожного українця, у будь-якій точці країни, незалежно від типу прийому. Далеко не вся територія України покрита якісним швидкісним інтернетом, що необхідний для комфортного перегляду інтернет-телебачення OLL.TV. Тож супутник залишається пріоритетним типом прийому для багатьох глядачів. Єдиний оператор допоможе обирати для кожного глядача якнайкращий тип прийому, або їх мікс, залежно від потреб користувача», – зазначив директор зі стратегії та розвитку бізнесу медіагрупи Федір Гречанінов.

Над розвитком об’єднаного провайдера працюватиме оновлена команда. Окрім Юлії Трибушної, зі StarLightMedia перейшли Віталій Чирков та Андрій Орнатський. Напрямок контентної стратегії розвиватиме Віталій Чирков. Микола Корецький управлятиме розробкою та підтримкою програмного забезпечення платформ. Андрій Орнатський опікуватиметься маркетингом. Олександр Ремезовський відповідатиме за перемовини з правовласниками контенту, продовжуючи керувати дистрибуцією телеканалів та платформ МГУ. 

Оновлена команда почала впроваджувати перші зміни. Зокрема, відбувся запуск нової тарифної сітки сервісу Oll.TV – oll inclusive.

«Ринок Pay TV України стрімко зростає, як у кількості споживачів, так і в грошовому еквіваленті. Дається взнаки популяризація стрімінгових платформ, боротьба з піратством, зростання споживання відеоконтенту за запитом, зміна поведінки та вподобань глядачів. Звісно, зростає і конкуренція: існуючі платформи та сервіси нарощують абонентську базу, експериментують із контентом та функціоналом, на ринок починають звертати увагу міжнародні гравці. Стати лідером на такому ринку – це справжній виклик, але, впевнена, з командою проактивних професіоналів Oll.TV та Xtra TV мета цілком досяжна вже найближчими роками», – зазначила Юлія Трибушна.

Борис Данилов, який раніше очолював Oll.TV, залишив  МГУ.

Про плани розвитку об'єднаного провайдера незабаром читайте на «Детекторі медіа» в інтерв'ю Федора Гречанінова та Юлії Трибушної.

Як писав ДМ, у лютому 2019 року медіахолдинг StarLightMedia створив об'єднаний дивізіон Pay TV & Digital, який очолить Юлія Трибушна, яка з 2016 року обіймає посаду директора сейлз-хаусу StarLight Digital Sales.

Нагадаємо, у липні 2018 року власником ТОВ «Діджитал скрінз» замість ТОВ «Медіа Група Україна» стало ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (телекомунікаційна компанія Vega Ріната Ахметова). На той момент на ТОВ «Діджітал скрінз» були записані ліцензії сервісу IPTV та ОТТ-телебачення Oll.tv та супутникової платформи Xtra TV.

На початку 2019 року холдинг Ріната Ахметова System Capital Management повідомив, що передав цифрову платформу Oll.tv (сервіси IPTV та ОТТ-телебачення) від «Медіа Групи Україна» в управління своїй телекомунікаційній компанії Vega (ПрАТ «Фарлеп-Інвест») задля побудови конвергентного оператора зв’язку.

У березні 2019 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» виділив для супутникової платформи Xtra TV нову юридичну особу ТОВ «Екстра-ТВ», на яку отримав ліцензію провайдера програмної послуги за технологією DTH.

Восени 2019 року директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов повідомив, що «Медіа Група Україна» повертає в своє управління Oll.tv.

13 лютого 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала в ліцензії ТОВ «Діджітал скрінз» зміни в структурі власності, які відбулися 20 жовтня 2019 року. Власником ТОВ «Діджітал скрінз» (сервіс IPTV та ОТТ-телебачення Oll.tv) замість ПрАТ «Фарлеп-інвест» стало ТОВ «Медіа Група Україна».

Фото: Медіа Група Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3434
Читайте також
17.02.2020 15:05
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
7 170
25.10.2019 13:18
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 382
09.08.2019 18:45
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
5 240
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду