Оригінальний проєкт для ОТТ-сервісу «Медіа Групи Україна» зніматиме Star Media у  копродакшині з хорватами

Оригінальний проєкт для ОТТ-сервісу «Медіа Групи Україна» зніматиме Star Media у копродакшині з хорватами

29 Квітня 2021
2248
29 Квітня 2021
12:58

Оригінальний проєкт для ОТТ-сервісу «Медіа Групи Україна» зніматиме Star Media у копродакшині з хорватами

2248
Це буде історія про торгівлю людьми у Східній Європі.
Оригінальний проєкт для ОТТ-сервісу «Медіа Групи Україна» зніматиме Star Media у  копродакшині з хорватами
Оригінальний проєкт для ОТТ-сервісу «Медіа Групи Україна» зніматиме Star Media у  копродакшині з хорватами

Кінокомпанія Star Media спільно з зарубіжними партнерами вироблятиме серіал «Мовчання» (Silence), який стане екранізацією книги-бестселера хорватського письменника і журналіста Драго Хедлі з трилогії Slavonian Trilogy. Про це повідомляє пресслужба продакшину.

Партнером та інвестором, який матиме ексклюзивні права на цей проєкт в Україні став ОТТ-сервіс «Медіа Групи Україна» Оll.tv

Історія заснована на реальних подіях, і розповідає про бізнес, пов'язаний з торгівлею людьми у  Східній Європі. Дія відбувається у наші дні у Хорватії та в Україні. Головні герої – українська меценатка Ольга, у якої зникає племінниця, а також детектив Володимир і репортер Стрибор з Хорватії. Разом їм належить розплутати загадкові вбивства дівчаток-підлітків на території обох країн і вийти на слід міжнародного злочинного конгломерату. За інформацією продакшину, у історії тісно переплетені глибока людська драма, трилер і кримінал.

Роль Ольги виконає українська актриса Ксенія Мішина («Кріпосна», «Маркус», «У неділю рано зілля копала»), Стрибор - хорватський актор Горан Богдан («Father», «Fargo», «The Last Panthers»), Володимира – Дарко Мілас («Golden Palace»). Режисер картини, Далібор Матаніч, який знімав хорватський серіал «The Paper» (Netflix). Сценарій написав Мар'ян Алчевський (автор серіалу «Success» для HBO Europe). Серіал зніматиметься трьома мовами: англійською, українською та хорватською.

З ідеєю екранізувати серію романів виступила кінокомпанія Drugi plan («Success», «The Paper»), яка відповідає за виробництво хорватського блоку серіалу. Партнером проекту також виступає німецький дистриб'ютор Beta Film. Старт українського блоку зйомок запланований на травень 2021 року, планується, що проєкт буде готовий у грудні 2021 року.

«Ми готували цей проект понад шість років, але вітер наповнив наші вітрила, коли до нас приєдналися наші партнери – кінокомпанія Star Media. Ми просто в захваті від спільної роботи над проектом з українськими колегами і впевнені, що це проторує новий шлях для набагато більш широкого і плідної панслов'янської співпраці в галузі створення телеконтенту в майбутньому. «Silence» розкриває дуже важливі соціальні проблеми, які існують від Південної до Східної Європи, і настав час, коли ми можемо говорити про них разом», – вважає співзасновник хорватської кінокомпанії Drugi plan Небойша Тараба.

Президент кінокомпанії Star Media Влад Ряшин сподівається, що українська «аудиторія високо оцінить серіал, адже крім цікавої історії, в ньому будуть найбільш впізнавані локації Києва».

Директор oll.tv Юлія Трибушна вважає, що такий серіал підсилить пропозицію сервісу oll.tv: «Ми готові бути першими, експериментувати і виходити на новий етап у розвитку ОТТ-платформ – інвестувати в контент, який відрізняється від того, що виробляється для українських телеканалів, і пропонувати такий контент нашому глядачеві. У oll.tv більше свободи, ніж у традиційних телеканалів, тому, крім знайомого нашому глядачеві контенту, ми будемо пропонувати нові, більш сміливі проекти, в яких історії розповідаються відверто, а іноді і провокаційно».

У Хорватії прем'єра серіалу запланована на хорватському телеканалі HRT.

Нагадаємо, Федір Гречанінов, директор зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» розказав «Детектор медіа» про наміри зняти свій перший оригінальний проєкт для Oll.tv. За його словами, проєкт вироблятиметься у копродакшині, його бюджет понад 200 тисяч доларів за епізод.

Фото: пресслужба Star Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2248
Читайте також
07.07.2021 15:19
«Детектор медіа»
2 413
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
локалізатор
1091 дн. тому
Звісно, хто ще зніматиме для захисників українського інформаційного простору МГУ Ахметова, як не російсько-українська контора, яка штампує фільми про російській мір сотнями і викладає у вільний доступ на своєму ютубканалі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду