Oll.tv став першим ліцензованим ОТТ-провайдером

Oll.tv став першим ліцензованим ОТТ-провайдером

9 Серпня 2019
5218
9 Серпня 2019
18:45

Oll.tv став першим ліцензованим ОТТ-провайдером

5218
Компанія «Діджитал скрінз», що належить телекомунікаційному холдингу Ріната Ахметова Vega і надає послуги платного телебачення за технологіями OTT та IPTV під брендом Oll.tv, стала першим в Україні ліцензованим OTT-провайдером.
Oll.tv став першим ліцензованим ОТТ-провайдером
Oll.tv став першим ліцензованим ОТТ-провайдером

8 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила провайдерські ліцензії «Діджитал скрінз», об’єднавши 25 ліцензій в одну на територію всієї України та додавши до технології IPTV технологію OTT.

Також Нацрада внесла до нової ліцензії «Діджитал скрінз» нового власника. Як писав «Детектор медіа», у липні 2018 року власником ТОВ «Діджитал скрінз» замість ТОВ «Медіа Група Україна» стало ПрАТ «Фарлеп-Інвест» (телекомунікаційну компанія Vega). Кінцевим бенефіарним власником компанії є Рінат Ахметов.

Член Нацради Олександр Ільяшенко під час засідання Нацради закликав інших ОТТ-провайдерів наслідувати приклад «Діджитал скрінз» та проліцензуватися і закликав «Діджитал скрінз» спонукати своїх конкурентів проліцензуватися.

«Це перша ліцензія ОТТ, яку ми сьогодні видаємо на нашому ринку. Багато компаній працюють за цією технологією, але претендент на ліцензію тільки один. Це буде перший крок і в подальшому інші компанії почнуть звертатися за ліцензією», – прокоментував він. І додав, що це новий досвід для апарату Нацради: «Сподіваюся, в подальшому не буде суперечок, як видавати цю ліцензію та як обраховувати ліцензійний збір».

Представник «Діджитал скрінз» наголосив: «Ми вважаємо, що ОТТ має бути ліцензованим».

Раніше «Детектор медіа» писав, що Громадська рада закликала Нацраду забезпечити ліцензування ОТТ-провайдерів, але самі ОТТ-сервіси не в захваті від такої перспективи.

За об’єднання та переоформлення своїх ліцензій «Діджитал скрінз» сплатить мінімальний ліцензійний збір близько 2 тис. грн, повідомив «Детектору медіа» Олександр Ільяшенко. Він пояснив, що за отримання 25 своїх ліцензій на всі обласні центри «Діджитал скрінз» свого часу заплатило 9 млн грн, що більше, ніж сума нового ліцензійного збору. У випадку, якщо новий ліцензійний збір більший за сплачений раніше, ліцензіат доплачує різницю, якщо ж нова сума менша за сплачену раніше – сплачує мінімальний ліцензійний збір.

Відповідно до методики розрахунку розміру ліцензійного збору, ліцензія провайдера OTT на всю Україну станом на серпень 2019 року коштує 2 млн грн, ліцензія провайдера IPTV – 6 млн грн.

Олександр Ільяшенко також пояснив «Детектору медіа», що раніше «Діджитал скрінз» отримало 25 ліцензій провайдера IPTV на обласні центри, тому що на той час не було можливості ліцензувати провайдерів на територію всієї України та не було передбачено ліцензування ОТТ.

Нагадаємо, на початку 2019 року холдинг Ріната Ахметова System Capital Management повідомив, що передав цифрову платформу Oll.tv (сервіси IPTV та ОТТ-телебачення) від «Медіа Групи Україна» в управління своїй телекомунікаційній компанії Vega (ПрАТ «Фарлеп-Інвест») задля побудови конвергентного оператора зв’язку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5218
Читайте також
17.02.2020 15:05
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
7 122
25.10.2019 13:18
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 364
17.10.2019 14:50
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 683
05.03.2019 10:30
Наталія Данькова
6 219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду